Geçen hafta itibariyle, “AK Parti Sakarya İl Başkanı kim olacak?” sorusunun cevabı bulundu.

Herkesin üzerinde uzlaştığı bir isim olan Fevzi Kılıç, Başbakan tarafından AK Parti Sakarya İl Başkan adayı olarak açıklandı.

Şimdi herkes AK Parti Sakarya İl Yönetimi’nin hangi isimlerden oluşacağı konusunu merak ediyor.

Bu sorunun cevabı da bugün yarın belli olur. Kim bilir belki de seçim gününe kadar gizli tutulup kongrede açıklanır…

Kongreye günler kala AK Parti tarafından il yönetim kurulu seçimlerinde dikkate alınacak “kıstaslar” açıklandı.

Bu “kıstaslara” göre bir yönetim kurulu oluşur mu bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var ki yönetim kuruluna üye olmak eskisi gibi hiç de kolay olmayacak.

Her ne kadar getirilen “kıstaslara” uygun 50 asil 50 de yedek liste oluşturmak kolay gibi görünmese de AK Parti içinde bu “kıstaslara” uyan isim bulmak zor değil.

Şimdi burada AK Parti “kıstaslarından” tek tek bahsetmek istemiyorum. Nitekim bunları gün boyu “sosyal medyadan” takip ettiniz.

Ancak AK Parti Sakarya İl Teşkilatı adına önemli bulduğum bazı maddelere de değinmeden edemeyeceğim…

Mesela “il yönetiminin yüzde 30 kadın, yüzde 30 da 35 yaşın altındaki genç üyelerden seçilmelidir” kuralı yerinde bir karar olmuş.

Nitekim AK Parti özellikle bayanlara ve gençlere önem veren bir parti olarak bu konuda sıkıntı çekmeyecektir.

Kaldı ki yönetim kuruluna gerek kadın, gerekse gençlik kolları yapısından isim aramak zorunda da değildir.

AK Parti’ye üye olan ancak bir yerde görev almadığı halde belirlenen “kıstaslara” uyan pek çok isim mevcuttur…

Öte yandan yönetim kurullarında görev alacak üyelerin eğitimli olmalarına önem verilmesi ve en az yüzde 30’unun yüksekokul mezunu olma kuralıda önemlidir.

Her ne kadar kendilerini çok bilgili gören entel tipler AK Parti seçmenini “cahil” gibi göstermeye çalışsa da aslında öyle değildir.

Bir anket yapma imkanı olsa memleketin “mürekkep yalamış” çoğunluğunun AK Parti çatısı altında birleştiği ortaya çıkacaktır…

Son olarak “yakın akrabalık ilişkisi olmamalı” konusuna da değinmek istiyorum. Zira “torun tombalak” yönetimde yer almak AK Parti’ye yakışmıyordu.

Şimdi bu “kıstas” sayesinde öyle, oğlu, damadı, amcası, amcaoğlu, yengesi, halası, v.s, gibi “teşkilatı sülale” kurmak ortadan kalkmış oldu.

Zaten “AK Parti kriterleri”olarak sadece “yakın akrabalık ilişkisi olmamalı” şeklindeki “kriter” bile teşkilatlara ve herkese “huzur” getirecektir…