AK Parti Sakarya İl Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısına; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İl Başkanı Yunus Tever, AK Parti Sakarya Milletvekilleri; Recep Uncuoğlu, Çiğdem Erdoğan Atabek, Kenan Sofuoğlu ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce katıldı. Toplantıda, Covid19 ile mücadelede şehirde gerçekleşen çalışmalar, tamamlanan ve devam eden yatırımlar ve projeler, şehrin sorunları, yerel çalışmalar ve teşkilat çalışmaları ele alındı.

Toplantıyı değerlendiren AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, ayda bir kez gerçekleşen toplantıda, Sakarya’nın koronavirüs’le mücadeledeki çalışmaları başta olmak üzere yerel yönetimlerdeki faaliyetleri, sağlık, eğitim ve ulaşım alanındaki projeleri ve parti teşkilatının yürüttüğü çalışmaları ele aldıklarını belirtti.

Tever, “Genel Başkan Yardımcımız, Milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte aylık mutat bir şekilde gerçekleştirdiğimiz koordinasyon ve değerlendirme toplantısında bir araya geldik. Şehrimizin, koronavirüs salgınıyla mücadeledeki sürecini değerlendirerek, yatırım ve çalışmalara ilişkin istişarelerde bulunduk. Koronavirüs salgının ilk gününden itibaren tüm unsurlarımızla koordineli bir şekilde ilçelerimizi takip ederek bu süreçteki çalışmalarına destek olduk. Bu tarz istişare ve değerlendirme toplantılarında yakaladığımız uyum ve koordinasyon çalışmalarımıza ışık tutuyor. Sakarya’mızın meselelerini iş birliği içerisinde değerlendirdik. Durmak yok, daha fazla çalışacak, daha fazla gayret göstereceğiz. Rabbim; gayretimizi, azmimizi ve hizmetimizi artırarak devam ettirsin” dedi.

Zor bir dönemden geçildiğini ancak son günlerde yaşanan vaka sayılarındaki azalmanın sevindirici olduğunu belirten Başkan Tever, “Ülkemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde yerinde ve zamanında aldığı tedbirlerle görece olarak bu süreci biraz daha rahat geçiriyor. Bunda gelişmiş ülkelere göre güçlü olan sağlık altyapımız, donanımlı hastanelerimiz, ekipmanlarımız ve fedakârca çalışan sağlıkçılarımızın şüphesiz rolü çok büyük. Bizler de, hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımızın çizdiği çerçeve içerisinde, devletimizin aldığı tedbirleri istinasız bir şekilde şehrimize uygulama gayretinde içerisinde olduk. Hamdolsun son günlerde şehrimizde yaşanan vaka sayılarındaki azalma bizler için sevindirici oldu. İnşallah hep birlikte bu salgın sürecini de başarılı bir şekilde geride bırakarak şehrimizin gelişim ve değişimine odaklanacağız” diye konuştu.

Karşılıklı görüş alışverişiyle devam eden toplantı, yapılan çeşitli değerlendirmelerin ardından sona erdi.