Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kocaali’de AK Parti İlçe Teşkilatını ziyaret etti. İlçe Başkanı Ersan Demir ve yönetimine hayırlı olsun dileklerinde bulunan Başkan Toçoğlu, çalışmalarında kolaylıklar temenni etti. Başkan Toçoğlu daha sonra teşkilat mensuplarıyla Bahçem Düğün Salonu’nda bir araya geldi. Toplantıda; AK Parti Kocaali İlçe Başkanı Ersan Demir, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan, Zafer Poyraz, Ali Oktar, SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Sezar Ercan, Sebahattin Belik, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, teşkilat mensupları ve mahalle temsilcileri yer aldı.

Talepleri alacağız

AK Parti Kocaali İlçe Başkanı Ersan Demir, “Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde bu akşam burada toplandık. Bugüne kadar Kocaali’ye yapılan yatırımları sizlerle paylaşıp taleplerinizi alacağız” derken Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, “Kocaali adına Büyükşehir Belediye Başkanımız ve tüm ekibine hoş geldiniz diyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yeni Türkiye’nin başlangıcı

Kocaali İlçe Başkanını ve yönetimini kutlayarak sözlerine başlayan Başkan Toçoğlu, “Kocaali ilçemiz için bir araya geldik. Kurumumuzun tüm bürokratlarıyla buradayız. İlçemizin yaşam standartlarını yükseltecek çalışmalarımız var. Elbette eksik kalan kısımlar olabiliyor. Toplantımız vesilesiyle de etkin bir çözüm üretmiş olacağız. Bir kez daha ifade edeyim: Önümüzde çok önemli seçimler var. 2019 seçimleri yeni Türkiye’nin başlangıcı olacak. Yüzde 51 barajını almamız gerekiyor. Yoğun ve gayretli çalışmalarımızla Sayın Cumhurbaşkanımıza Sakarya’dan, Kocaali’den güçlü bir destek vermeli, bu süreci birlik ve beraberlik içerisinde tamamlamalıyız” diye konuştu.

Pek çok önemli yatırım

Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak 16 ilçemize önemli yatırımlarda bulunuyoruz. Kocaali bu yatırımlarımızı gerçekleştirdiğimiz ilçelerimizden bir tanesi. Kocaali sahilinde inşası devam etmekte olan Kocaali Sosyal Tesisleri ilçeye önemli bir turizm ivmesi katacak. Ekiplerimiz proje üzerinde gayretli çalışmalarına devam ediyor. Plajı 2018 yılı içerisinde hizmet sunacağız.  Kocaali’ye 12 milyonluk asfalt yatımı yaptık. İnşallah bu yılda programımız dahilinde asfalt çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tüm bunların yanı sıra Kocaali’nin sosyal hayatına katkı sağlayacak bir Sosyal Gelişim Merkezi inşa edeceğiz. Gençler, yaşlılar, kadınlar, engelli kardeşlerimiz bu merkezde kendilerini geliştirme fırsatı elde edecekler” dedi.

Sağlam altyapı

Kocaali’de altyapı anlamında önemli yatırımları hayata geçirdiklerini belirten Başkan Toçoğlu, “İlçemizin birçok bölgesinde içmesuyu hatları inşa ettik. Karasu ve Kocaali’nin sularını dünya standartlarında arıtarak vatandaşlarımızın musluklarına ulaştıracak Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi’ni tamamladık. 3,5 milyonluk yatırımla yaklaşık 5 kilometrelik yağmursuyu altyapısı inşa ederek ilçemizin yağmursuyu altyapısını kuvvetlendirdik” dedi.

Dünya standartlarında arıtma

Toçoğlu, “Yaptığımız çalışmalarla mahallelerimiz için alternatif içmesuyu kaynakları oluşturduk. İlçeye modern ve entegre bir atıksu altyapısı kurduk. Bu kapsamda 50 milyonluk yatırımla 121 kilometrelik kanalizasyon hattı döşedik. Yapımı tamamlanan ve kısa süre içerisinde devreye alacağımız Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi ile ilçenin atıksularını dünya standartlarında arıtacak. Karadeniz’e bölgeden atıksu karışmasını önleyeceğiz. 45 milyon liralık yatırımla Karasu ve Kocaali ilçelerimizde hayata geçirdiğimiz 450 kilometrelik içmesuyu projemizde de çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor” diye konuştu.