Tever, “Millet iradesinin en güçlü tecelli ettiği yer sandıktır. Daha güçlü Türkiye’yi birlikte inşa etmek için sandığa gitmek en önemli vatandaşlık vazifemizdir” dedi.

Tever, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde tercihiniz ne olursa olsun herkesin vatandaşlık görevini yerine getirmek üzere sandığa giderek oy kullanması gerektiğini söyledi.

Sandıkların demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu belirten Tever, “AK Parti kurulduğu günden bu yana millet iradesine önem veren ve millete hizmet etmeyi kendine görev edinen bir parti olmuştur. Bu nedenle demokrasiye olan inancımız eksiksiz ve tamdır. Millet iradesinin en güçlü hissedildiği yer sandıktır. Bizler 31 Mart günü için tüm hazırlıklarımızı yaptık. İlçe Başkanlıklarımız, Yönetimlerimiz, Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve Üyelerimiz, Meclis üyelerimiz Okul Sorumlularımız, Sandık Kurulu Üyelerimiz, Sandık Müşahitlerimiz, Kat Görevlilerimiz ve tüm arkadaşlarımız 31 Mart seçimlerine hazır durumdalar.

 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin Türkiye’nin bekası açısından en önemli seçimi olacağını ifade eden Tever, “Bir tarafta ülkemizi 2023 sonrasında 2051 ve 2071 hedeflerine taşımak için gece gündüz demeden çalışan, yerli ve milli Cumhur İttifakı, diğer yanda ise kadrolarında PKK’nın üyelerine yeren ve adına millet diyen kadar dört benzemez partinin bir araya geldiği Zillet İttifakı. Sakaryalı hemşerilerimiz, 17 yıldan bu yana millet iradesini öne çıkaran ve milletin adamı olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye yeniden güçlü bir destek vererek Cumhur İttifakı çatısı altında buluşacaktır. Türkiye’nin markalaşmış yerel yönetimler anlayışını Cumhur İttifakı adaylarımız, Sakarya’nın tüm ilçelerinde tahkim edecek, oy oranımızı arttırarak AK Belediyeciliği yeniden Sakarya halkının hizmetine sunacaktır. Ben inanıyorum ki hemşerilerimiz oynanan oyunu görecek ve tavrını koruyarak; istikrar için, birlik, beraberlik ve kardeşlik için sandığa giderek gereken cevabı verecek ve tercihini Cumhur İttifakı’ndan yana kullanacaktır” diye devam etti.

AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, 31 Mart Mahalli İdareler seçimleri için ilk kez oy kullanacak gençlere de seslenerek, “Gençler ülkemizin umudu, geleceğimizin teminatıdır. Kullanacağınız oylarla ülkemizin şekillenmesinde sizler de söz sahibi olacaksınız. AK Parti seçilme yaşını 18’e indirerek gençlere olan güvenini ortaya koymuş siyasi bir harekettir. Meclis Üyesi Aday listelerinde gençlerine yer veren AK Parti, şehirlerini sizlerle birlikte yönetmeye talip olmuştur. 31 Mart’ta sandığa giderek kullanacağınız oyların ne kadar önemli olduğunu lütfen unutmayınız, siz gençlerimize güveniyor ve inanıyoruz” dedi.

Türkiye’nin şahlanışının sandıklarda olduğunu, sandıkların anahtarının ise milletin oyları olduğunu söyleyen Tever, “Milletimiz 31 Mart’ta son kilidin anahtarını da açarak 2023 hedeflerine ulaşmamıza inşallah vesile olacaktır. Son sözde, son kararda artık aziz milletimizindir. İnşallah milletimiz tercihini yine güven ve istikrardan yana kullanarak Cumhur İttifakı adaylarını ilçelerimize layık görecektir. Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanları ve Meclis Üyesi seçilecek kadrolarımız, ilçelerimizin hizmet önünü açacak, halkımızın sorun ve taleplerine gerekli çözümleri üretecektir” şeklinde konuştu.

Başkan Tever, son olarak; “31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesi, seçim propaganda çalışmalarımızın sonuna yaklaştığımız 30 Mart Cumartesi günü saat 16:00’da Adapazarı Belediyesi önünde toplanarak, Çark Caddesinin sonuna kadar devam edecek olan sevgi yürüyüşümüze tüm Sakaryalı hemşerilerimizle bir arada olmayı umut ediyoruz” diyerek tüm Sakarya halkını “Sevgi Yürüyüşüne” davet etti.