Toplantıda ilk olarak gündem maddelerini değerlendiren İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Zeytindalı Operasyonu hakkında da açıklamalarda bulundu.

Sofu, “Bir ülkenin sınır komşularının yaşadığı her olay o ülkeyi de etkiler. Amacımız ülkemizi terörden temizlerken, sınırlarımızı tehdit edici terör örgütü unsurlarını da temizlemektir. Bu süreçte barış ve güven ortamı için verdiğimiz mücadeleye, savaşa hayır sözleriyle karşı çıkanlar var. PKK saldırı yaparken akıllarına gelmeyen bu söz, onların saldırıya uğramasıyla dillerinden düşmez oldu. Bu tür söylemlere en güzel cevabı Afrin’ deki ordumuz ve onlardan desteklerini esirgemeyen halkımız  vermektedir. Askerlerimizin tüm dünyaya göstermiş olduğu başarıları ve orada dalgalandırdıkları bayrağımızla gururlanmaktayız. Allah (C.C.) Mehmetçiğimizin yardımcısı olsun” dedi.

Esnaf Odası Başkan Adayı Recep Tiryaki de, yeniden İlçe Başkanı seçilen Ali Kemal Sofu ve yönetimini tebrik etti.  Yapılacak olan Esnaf Odası Başkan seçimleri için çalışmalarını sürdüren Tiryaki, “Esnafın yanında olan bir yönetim anlayışını benimseyerek her türlü sıkıntıyla ilgileneceğiz. Sanayi sektöründen yeteri kadar iş alamayan esnaflarımız için sanayicilerle birebir görüşme yapacağız. Esnafların ellerinde kalan seri sonu malları için ucuzluk panayırları kuracak, kargo fiyatları için kargo şirketleriyle görüşmeler ayarlayacağız. Devletin verdiği her türlü desteği araştırıp bu konu hakkında da esnaflarımızı bilgilendireceğiz” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ise konuşmasında yol çalışmalarına, park ve yeşil alan düzenlemelerine yer verdi. İlçede yapılacak olan “Toplu Konut Projesi” hakkında da bilgi veren Püsküllü, teşkilat yönetiminin mahalleler hakkında sorduğu sorulara da yanıt verdi.

Yönetimin sorunlarını ve isteklerini  Ali Kemal Sofu’ya  iletmesiyle toplantı sona erdi.