Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin yeni dönemi yürütmenin daha etkin, yasamanın daha itibarlı, yargının daha bağımsız çalıştığı bir dönem olacaktır. Yeni dönemi, kadınlarımızla, gençlerimizle, 81 milyon vatandaşımızın her biriyle beraber inşa edeceğiz” dedi.

“Diktatör görmek isteyen, zorla parti değiştirtenlere bakmalı”

Konuşmasının başında “Siyasette kimse layüsel değildir” ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şayet siyaset tek kişilik bir oyun olsaydı, o zaman ne partiye ne teşkilata ne bunca insana ve bunca emeğe ihtiyaç kalırdı. Genel Başkan olarak görevim, partimizin ve milletimizin ortak hissiyatına, ortak beklentilerine, ortak çıkarlarına en uygun çözümleri bulmak ve formüle etmektir. Siz bakmayın bazılarının AK Parti’yi tek adamlıkla suçlamalarına. Bu ülkede diktatör görmek isteyen, bir gecede 15 milletvekiline, partisine, kamuoyuna ve milletimize hiçbir makul gerekçe göstermeden, siyaset mühendisliği ürünü yöntemlerle zorla parti değiştirtenlere bakmalıdır” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “24 Haziran seçimleri, durduk yere ortaya çıkmış değildir. Türkiye bu noktaya, gerçekten çok hayati, gerçekten tarihî hadiselerin ardından ulaşmıştır. 2014 yılı Ağustos ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortaya çıkan tablo, ülkemizde yönetim sistemi değişikliğinin kaçınılmaz hâle geldiğini zaten göstermişti. 2015 yılında ardı ardına yaşadığımız iki seçim, sistemin zafiyetlerini bir kez daha milletimizin önüne serdi” dedi.

“AK Parti olarak kendi takvimimizi belirledik ve yolumuza devam ediyoruz”

“Sadece yedi sekiz günde yaşanan hadiseler dahi, milletimize kimlerin kendisi için çalıştığını, kimlerin sürekli kumpas, tezgâh, oyun peşinde koştuğunu göstermiştir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hikmetini kendilerinden başka kimsenin çözemediği dalaverelerle güya siyaset yaptığını sananların durumunu benim milletim ibretle izliyor. Bizim için önemli olan, karşımızda kimlerin olduğu değildir. Asıl önemlisi, bizim milletimize ne diyeceğimiz, milletimizle nasıl kucaklaşacağımızdır. Biz AK Parti olarak buna göre kendi takvimimizi belirledik şu anda bütün birimlerimiz yoğun bir çalışmayla yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Yeni dönemde Türkiye’mizi 81 vilayetinin tamamıyla birlikte geliştireceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin yeni dönemi yürütmenin daha etkin, yasamanın daha itibarlı, yargının daha bağımsız çalıştığı bir dönem olacaktır. Yeni dönemi, kadınlarımızla, gençlerimizle, 81 milyon vatandaşımızın her biriyle beraber inşa edeceğiz. Yeni dönemde, Trakya’dan Doğu’ya, Ege’den Güney Doğu’ya, Marmara’dan Karadeniz’e, İç Anadolu’dan Akdeniz’e kadar Türkiye’mizi 81 vilayetinin tamamıyla birlikte büyütecek, kalkındıracak, geliştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Salih Başer ve Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli de yer aldı.

Toplantıyla ilgili değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi; bizler AK Parti’yi milletimizle birlikte kurduk. Nice badirelere birlikte göğüs gererek bugünlere geldik. Yine yeni sistemi milletimizle birlikte hayata geçireceğiz. Biz milletimizin istiklali ve istikbali için mücadele ediyoruz. Tüm tereddütlerden ve kafa karışıklıklarından arınmış bir şekilde milli irademizi 24 Haziran’da sahaya koyacağız. Halkımız sandıkta demokrasisiyle cevabını verecektir. 24 Haziran inşallah ülkemiz için bizim için yeni bir milat olacak” dedi.

Siyasetin masada değil sahada yapıldığını ifade eden Toçoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız da ifade ettiler; Türkiye'ye dönük saldırılarını arttıranlar, 24 Haziran öncesi yeni senaryolarını devreye almaya başladılar. Tek dertleri var, Erdoğan düşsün Türkiye zayıflasın. Karanlık odalarda gizli pazarlıklarla Türkiye'yi dizayn etmeye çalışıyorlar. Masa başında yapılan siyaset mühendisliğiyle kimse bu toplumu dizayn edemez. Bazı muhalif gruplar daha öncede üzerimize geldiler. Darbe girişimleriyle, çeşitli kumpaslarla ülkemizin birlik ve beraberliğini bölmeye çalıştılar ama başaramadılar. Yine başaramayacaklar. Şunu unutmayın: Siyaset masada değil, sahada yapılır. Sakarya’nın sokaklarında, Karasu’da, Hendek’te, Taraklı’da, Sapanca’da yapılır” diye konuştu.

Başkan Toçoğlu, çok çalışacaklarını belirterek, “Biz 24 Haziran’a çok çalışacağız. Sahada milletimizle buluşacak, derdimizi, davamızı anlatacağız. İşlerimizi en iyi şekilde yapacağız. Bizim siyaset anlayışımız da işlerimizi en iyi ve hızlı bir şekilde yapmayı gerektirmektedir. Şehrimizi yeni yatırımlarla buluşturmaya devam edeceğiz. Hep birlikte bu şehir için daha fazla çalışacak, daha fazla üreteceğiz” dedi.