İlçe Başkanı Resul Yılmaz ve yönetimine yeni dönemde başarılar temenni eden Başkan Toçoğlu, çalışmalarında kolaylıklar diledi. Başkan Toçoğlu, daha sonra AK Parti İlçe Teşkilatıyla istişare toplantısında bir araya geldi. Erenler Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, AK Parti Erenler İlçe Başkanı Resul Yılmaz, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan, Ali Oktar, Zafer Poyraz, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, teşkilat mensupları ve mahalle temsilcileri yer aldı.

“Musluklara en kaliteli su ulaşıyor”

Erenler İlçe Teşkilatı’na yönelik bir sunum gerçekleştiren Dr. Rüstem Keleş, “Yaptığımız bütün çalışmalar bir modelde bir yere oturuyor. Boşa yapılmış çalışma gerçekleştirmiyoruz. Sakarya’da kayıp kaçak oranı %54. Yüz birim su alıyorsak bunun 54’ü toprağa gidiyor demektir. Biz suyu kaynağından alıyoruz. Enerji harcıyoruz, arıtıyoruz. Bizim bu suyu toprağa vermememiz gerekiyor. Her metreküpüne yarım kilovat enerji harcıyoruz ve sizin musluklarınıza en kaliteli suyu ulaştırıyoruz. Erenler bölgemizde doğu kanalizasyon projemiz var. Şehrin doğusunu kapsayacak çok ciddi bir proje. Buradan Çin’e ulaşan 6 bin 500 kilometre içmesuyu ağımız var. Kanalizasyon ağımız 2 bin 500 metre ile Paris’e ulaşıyor. Bunlar yaşanabilir bir şehir olma yolunda çok ciddi yatırımlardır” dedi.

“1 Milyar TL’lik yatırım”

Keleş, “Yatırımlarımız 1 milyarı aştı. Önümüzdeki süreçte devam eden projeler ile yaklaşık olarak 2,5 milyarlık bir yatırım gerçekleştirmiş olacağız.  HES çalışmaya devam ediyor. Şu ana kadar 140 milyon kilovat elektrik üretti ve 27 milyonluk net bir gelir sağladı. Yeni yapacağımız Akçay Barajı’nda da ilave HES’lerimiz olacak. İnşallah bu sene sonunda da Akçay’da su tutmaya başlayacağız. Erenlerde 2009-2017 arasında yapmış olduğumuz projelerin toplamı 30 Milyon TL tutarında. Devam eden yatırımların maliyeti ise 45 milyon. Yani Erenler’e toplamda 75 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirmiş olacağız. Planlaması yapılan yatırım tutarımız ise 44 milyon lira” şeklinde konuştu.

“Dev yağmursuyu hattı”

“Şuanda Sakarya’da gelmiş geçmiş en büyük yağmursuyu çalışması yapılıyor” diyen Keleş, İddia ediyorum Sakarya tarihi boyunca böyle bir yağmursuyu çalışması yapılmadı. Çalışmalarımıza destek verdikleri için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Herhangi bir afet anında olumsuz etkilenmeyecek bir proje. Yüzlerce yıl bu şehre hizmet verecek bir yağmursuyu hattı inşa ediyoruz. Biz hem içmesuyu anlamında Türkiye’nin en kaliteli suyunu sizlere ulaştıracağız, hem de yağmursuyu hatlarımızla selleri önleyeceğiz” dedi.

“2019 yeni bir başlangıç”

Başkan Toçoğlu da yaptığı konuşmada, “Öncelikle toplantımıza katılımlarınızdan dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum. Yerel yöneticiler olarak şehrimize, ilçelerimize hizmetler sunuyoruz. Zaman zaman eksikliklerimiz olabiliyor. Toplantılarımızla da bu eksikliklerimizi çözüme kavuşturma fırsatı elde ediyoruz. Önümüzde ciddi bir süreç var. Hep birlikte bu sürece odaklanmalı ve eksiklerimizi tamamlamalıyız. Türkiye’nin 2019’da vereceği çok ciddi bir karar vardır. Bu karar Türkiye’nin devrim niteliğinde olan bir karar, yeni bir başlangıçtır” dedi.

“Yeni bir Erenler”

Başkan Toçoğlu, “Erenler’de Sakaryapark’ı inşa ettik. Tır, Kamyon ve Nakliyeciler Sitesi’ni dönüştürdük. Murat Soğancıoğlu ve Evliya Çelebi Caddesi’ni açtık. Yavuz Selim Caddesi’ni tamamladık. 25 milyonluk asfalt çalışması gerçekleştirdik. ADA AVM üstgeçiti kullanıma sunuldu. Sentetik Saha ve Amatör Evi ilçemizde. HES ile 140 milyon kilowat elektrik ürettik. Altyapıda 2009-2017 arasında 30 Milyonluk yatırım yaptık. Devam eden yatırımların maliyeti ise 45 milyon. TOPÇA Katlı Kavşağı’nda çalışmalar devam ediyor. 1 OSB – SATSO arası yeni duble yolda ise çalışmalarımız yakında başlayacak” dedi.

“Cumhurbaşkanımıza desteğimizi gösterelim”

Başkan Toçoğlu, “Biz hizmetlerimizi gerektiği gibi yapmaya çalışıyoruz. Ülkemizin durumu ortada. Sınırımızda askerlerimiz vatanımızı korumak için mücadele ediyor. 11 Mart Pazar günü Cumhurbaşkanımız gelecek. Sakarya Spor Salonunu doldurmamız ve Cumhurbaşkanımıza her zaman yanında olduğumuzu tekrardan hissettirmemiz gerekiyor. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.