Açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Resul Erdoğan Yılmaz, üye güncelleme çalışmalarının yavaş ilerlediğini belirterek tüm teşkilatın bu konuda daha özverili çalışması gerektiğini ve güncellemelerin ivedi bir şekilde tamamlanmasını istedi.
Çok yoğun bir Meclis programı yaşadıklarını belirten Milletvekili Mustafa İsen, seçimlerden önce verilen vaatlerin yüzde 100’ünü yerine getirmek için canla başla çalıştıklarını ifade etti. Son 4 aylık süreç içerisinde Hükümetin yaptığı faaliyetlere anlatan İsen; “Hükümetimiz bir takım reformları gerçekleştireceğini söyleyerek 20 konuda reform yapılacağı taahhüdünde bulunmuştu ve şuan bunlardan 13 tanesi tamamlandı” dedi.

“Ekonomik düzenlemeler ve destekler”
Mustafa İsen, ekonomik düzenlemelerle ilgili olarak, “Asgari ücret meselesi seçimlerden önce en çok tartışılan meselelerden biriydi. Biz yaptığımız hesaplar neticesinde 1300 lira olacağını söyledik ve çok şükür oldu. Tüm işçi ve BAĞ-KUR emeklilerine yıllık 1200 lira aylık 100 lira zam yapacağımızı söyledik ve yaptık. Emekli olduktan sonra BAĞ-KUR kapsamında çalışmaya devam eden emeklilerden kesilen yüzde 10 kesintinin kaldırılacağını söylemiştik, kaldırdık. 65 yaş aylığı alan bakıma muhtaç herkesi bu kapsama aldık. Muhtar maaşlarını 950 liradan 1350 liraya çıkardık. Polis ve Uzman Erbaşların 2200 lira olan ek göstergelerini 3000 liraya çıkardık. Polislerin emniyet hizmet tazminatlarını yüzde 25 arttırdık. Astsubayların emeklilikleri ile ilgili yıllardan beri devam eden sorunlarını giderdik. Üniversite öğrencilerinin 330 lira olan bursunu 400 lira yapacağımızı söyledik ve yaptık. Askeri öğrencilerin harçlıklarını arttırdık. Esnafımıza düşük faizli kredi uygulamasına devam edilirken 30 bin liraya kadar olan faizsiz kredi desteği sağlandı. Kırsal kesime, gençlere ve çalışan kadınlara yönelik de çeşitli imkânlar sağlandı. Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize proje karşılığı karşılıksız 50 bin liraya kadar nakdi destek verilmeye başlandı. İlk kez iş bulan her gencimizin ücretini bir yıl boyunca devlet tarafından ödenmesi sağlandı. Yeni iş kuran gençlere 3 yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlandı. Yemde ve gübrede KDV sıfırlandı. Genç çiftçilere proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek verilmeye başlandı. Çiftçilere sera desteğine başlandı. Kırsal kalkınma desteği sınırlı sayıda illere veriliyordu ve Sakarya bundan yararlanamayan illerden birisiydi. Önümüzde ki aydan itibaren bu destek tüm Türkiye genelinde verilmeye başlanacak” dedi.

 
“Vizesiz Avrupa seyahati haziran sonunda”
Milletvekili İsen; “Hükümetimiz bu 4 aylık bir sürede üzerine düşen görevi yerine getirterek bu konudaki taahhütlerimizin tamamını yerine getirmiştir. Reformlarla ilgili çalışmalar ise halen devam ediyor. Avrupa Birliğine olan taahhütlerimizi 4 Mayıs’a kadar tamamlamış olacağız. Haziran sonu itibari ile de vizesiz Avrupa seyahatleri de mümkün olacak” diye konuştu.
 
Cavit Öztürk’e teşekkür
Erenler İlçesi genelinde ki çalışmalara da değinen İsen, özellikle Kentsel Dönüşüm Projesinin model bir yapılanma olduğunu söyledi. İsen; “Şehrimiz yeni imkânlar ile donanıyor. Erenler de yeni projeleri ve çalışmaları ile gerçekten şehrimizin dinamik yüzlerinden birisi. Başta Kentsel Dönüşüm olmak üzere güzel gelişmeler oluyor. Böylesi güzel model bir yapılanma ortaya koydukları için, Erenler’i Şehrin lokomotif unsuru dinamik bir gücü haline dönüştürdükleri için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 
“Karapürçek yolunun takipçisiyiz”
Hükümetin yoğunluğu nedeniyle 2016 yılı yatırım programına Karapürçek yolunun gündeme alınamadığını belirten Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ise, Milletvekili İsen’den çalışmaların takipçisi olacağı sözünü ve en azından bu sene içerisinde Karayolları Genel Müdürlüğü ile yapılacak görüşmeler neticesinde Karapürçek Yolunda bazı temel çalışmalara başlanabileceği sözünü aldı.
 
“Altyapı sorunu olmayan Uluyol Bölgesi dışında asfalt programı yok”
Başkan Öztürk; “Büyük bir ihtimalle Ramazan ayına kadar Belediyemizin yanında ki Evliya Çelebi Caddesinin asfaltlanması tamamen bitmiş olacak. Hatta bu sene Ramazan İftarımızı O Caddede vermeyi düşünüyoruz. Merkezde Uluyol Bölgesinin altyapı sorunu olmadığından Uluyol Bölgesi hariç, hiçbir yerde asfalt programımız olmayacak. Diğer Merkez mahallerinin hepsinde SASKİ tarafından su şebekeleri yenileneceğinden bu sene merkez mahallelerde asfalt programımız olmayacak” dedi.
 
“Yeni Projeler yolda”
Öztürk konuşmasının devamında; “Yaşam Merkezinin kaba inşaatı on güne kadar tamamlanacak. Hemen yanında yüzme havuzu ihalesine çok yakında çıkıyoruz. Yaşam Merkezinin iç donanımının bundan sonra ki maliyetinin 10 milyon civarında olması bekleniyor. Sakarya Caddesinde ki Kentsel Dönüşüm Görüşme Ofisimizin şu anda ikinci katı yapılıyor. İçerisinde maket gemi havuzları ve kumandalı arabalarla yarışların yapılabileceği alanların olduğu, Kafeterya, restoran ve ortasında bir etkinlik alanında olacağı Ada projemizde çalışmalarımıza ağırlık verdik” şeklinde konuştu.
 
“Kentsel Dönüşümde örnek alınan belediyeyiz”
Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından birçok kez takdir ve teşekkürü kazanmış olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten Öztürk; “Bakanlığımızın da yönlendirmesiyle Türkiye’nin birçok ilinden belediyeler bizden konuyla alakalı bilgi almak için başvurmakta. Bu bizlere büyük bir motivasyon kaynağı olmakta. Sakaryalı müteahhitlerimize daha öncede birçok kez çağrıda bulunmuş ve toplantılar yapmış idik. Müteahhitlerimizden Kentsel Dönüşüm konusuna eğilmelerini bu konuda kendilerine destek vereceğimizi söylemiş şehrimizin daha modern çağdaş yaşanabilir sağlık yapılara kavuşturmak adına gerekli adımları atmalarını istemiştim. Bu mana da Hacıoğlu Mahallesinde de Kentsel Dönüşüm için bir adım attık. Müteahhitler Birliği ile görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.