AK Parti Adapazarı İlçe Teşkilatı’nın Çark Mesire Nikâh Sarayında gerçekleştirdiği üye buluşması, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Adapazarı İlçe Teşkilatı’nın programına Milletvekilleri Recep Uncuoğlu ve Mustafa İsen, Adapazarı Belediye Başkan Vekili Erol Aydın, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Başkanı Mustafa Ak, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Varol, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sinan Likos ve partililer katıldı.



Adapazarı İlçe Teşkilatı’nın üye buluşması toplantısında Mustafa Ak, Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili bilgi vererek, halk oylaması için çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Başkan Ak, “Halkımız gerçek iradesini sandıkta ‘EVET’ diyerek bir kez daha gösterecektir. Bu vatan bizim bu bayrak bizim istikrarımız için, istikbalimiz için, istiklalimiz için Cumhurbaşkanlığı sistemine ihtiyacımız var” dedi.



İlçe Başkanı Mustafa Ak’ın açılış konuşmasının ardından Cumhurbaşkanlığı sisteminin avantajlarını anlatan sunum toplantıya katılan partililere izlettirildi.
Slayt sunumunun ardından Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Erol Aydın konuşmasını gerçekleştirdi. Aydın, Cumhurbaşkanlığı sisteminin yararlarını anlatarak, “Millet olarak ‘Evet’ diyeceğinize inancım tamdır” dedi. Daha sonra kürsüye gelen Milletvekili Recep Uncuoğlu, istikrar için parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığına geçilmesi gerektiğinin altını çizdi.



Uncuoğlu, “Cumhurbaşkanlığı sisteminin gerekliğini 7 Haziran seçimlerinde hepimiz gördük. Yüzde 40’la bile tek başına iktidar olunamadı. Partiler meclise girdi fakat hükümet kuramadılar. Koalisyonlarla bu işin olmayacağını geçmişe baktığımızda görüyoruz. 7 Haziran’da ülkemizin nasıl duraksadığını gördük. Terör hortladı, ekonomi duruldu, belirsizlik oldu. Bu tablo 1 Kasım’da düzeldi. Biz istikrar istiyoruz. Eski Türkiye gibi koalisyonlarla gerileyen bir ülke istemiyoruz. Bunun için parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı sistemine geçmemiz gerekiyor. Güçlü Türkiye için, güçlü Cumhurbaşkanıyla, istikrar için tek başına iktidarlarla yol alınması gerekiyor” dedi.