İlçe Başkan Yardımcıları Ali Alemdar, Ömer Göktaş, Oğuz Tıkız, Ersin Kestaneciler, Hulusi Arap’ın da eşlik ettiği mahalle ziyaretlerinde mahalle temsilcileri Fatih Akyıldız, Tuncay Bozkurt, Mustafa Yakupoğlu, Halil Demirci de hazır bulundu.
Mahalle ziyaretleri sırasında 16 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek olan Anayasa Halk oylaması ile ilgili konuşan İlçe Başkanı Mustafa Ak vatandaşlardan destek istedi.


Başkan Ak, “16 Nisan’da oylanacak olan Anayasa, ülkemizin geleceği ve istikrarın devam etmesi için çok önemli. Gerekli yatırımların hızlanması, büyümesi, ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması ve kalkınmasında halk oylaması, yeni anayasanın kabulü, ülkemizin önünü açacak bir süreç olacaktır. Daha güçlü bir Türkiye için Cumhurbaşkanlığı sistemine ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile birlikte Cumhurbaşkanımız millete karşı sorumlu olacak” şeklinde konuştu.


  
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik de, “Cumhurbaşkanlığı sisteminin hayata geçmesiyle birlikte iki başlılık da ortadan kalkmış olacak. Bugünkü Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında bir uyum söz konusu olabilir. Ancak bu, ileride bir sıkıntı yaşanmayacağı anlamına da gelmez. Cumhurbaşkanlığı sistemi işte bu problemi çözüyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet modeli ile TBMM’nin itibarı artacak. Milletvekilleri yasa teklifi vermek suretiyle yasama görevlerini yerine getirecek. Ayrıca bakan olacak milletvekili, milletvekilliğinden istifa edecek. Milletvekili sayısı 600’e çıkacak. 18 yaşını dolduran herkes seçilme hakkına sahip olacak. Cumhurbaşkanlığı seçimi milletvekilliği seçimi ile birlikte aynı gün, 5 yılda bir yapılacak. Bu sayede istikrar sağlanmış olacak. Meclis güçlenecek, kanunları hükümetler değil milletvekilleri teklif edecek” diye konuştu.

Ziyaretten memnun olan mahalle sakinleri, Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik’e ve İlçe Başkanı Mustafa Ak’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, 16 Nisan’daki rferandumda Evet diyeceklerini belirttiler.