Danışma meclisi toplantısına AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, il başkan yardımcıları, il yöneticileri, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, belediye meclis üyeleri, mahalle başkanları ve partililer katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Mustafa Ak, Afrin’de devam eden zeytin dalı harekatında şehit olan asker ve sivillere Allahtan rahmet, gazilere de Allah’tan acil şifalar dileyerek sözlerine başladı.

Başkan Ak, “Afrin operasyonu ülkemiz üzerindeki terör tehditlerini yok etmek için Türk silahlı kuvvetlerimizin başlattığı haklı ve meşru bir harekattır. Türk milleti olarak ne kadar barış istediğimiz, operasyona koymuş olduğumuz isimden bellidir. Zeytin dalı operasyonu ile Suriye’deki, Irak’taki terör örgütlerine yardım eden tüm güçlere zeytin dalını uzattık. Bu bir barış ve kardeşlik çağrısıdır. Türk milleti olarak barış konusunda hassas olduğumuz kadar, vatanımız için de hassas bir milletiz. Söz konusu vatan olduğu zaman bizim için gerisi teferruattır” dedi.

Konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yapan Başkan Ak, “Özellikle ülkemizin geçtiği bu zor süreçte, birlik ve beraberliğimizin önemini yaşadığımız olaylarla öğrenmiş olduk. Bizim birlik ve beraberliğimiz ülke içindeki ve dışındaki şer odaklarını ürkütüyor. Çünkü tarihe baktığımızda bizim bir ve beraber olduğumuzda başaramadığımız hiç bir şey yok. Afrin operasyonunda da kimlerin dost kimlerin düşman olduğunu gördük. Onun için bizler daha güçlü ve dik durmalıyız. Zalimlere fırsat vermemeliyiz. 2019 seçimlerine güçlü girmek ve ülkemizi 2023 hedeflerine taşımak için durmadan yorulmadan çalışmalıyız” diye konuştu.

İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Varol da yaptığı konuşmada, "Kadın kolları olarak her zaman olduğu gibi üzerimize düşün vazifelerimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda geçen yıl başlattığımız 'Kahveler bizden, pişirmesi sizden' sloganı ile ev toplantılarımızı hızla sürdürüyoruz. Hasta, yaşlı, yeni doğan bebek, ihtiyaç sahibi, esnaf ziyaretlerinin yanında cemiyetlere de katılarak mutluluklara şahitlik ediyoruz. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, girilmedik ev, sıkılmadık el bırakmayacağız Allah’ın izniyle” dedi.

Gençlik Kolları Başkanı Harun Doğrusever de, “Gençlik Kolları olarak mahalle teşkilatlanmalarımızı ve üye çalışmalarımızı hızla devam ettiriyoruz. Sağ olsun mahalledeki genç kardeşlerimiz bu konuda ciddi emek harcıyorlar” diye konuştu.

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli de Danışma Meclisinde yaptığı konuşmada, “Belediye çalışmalarını halkımızın istekleri çerçevesinde devam ettiriyoruz. 2018 yılında daha güzel faaliyetler ve yatırımları hep birlikte yapacağız. Belediye olarak spora ve sporcuya önem veriyoruz” dedi.

2019 seçimlerinin önemine değinen Dişli, “Teşkilatlarımızın sahada vatandaşlarımızdan aldıkları bilgiler doğrultusunda bizler çalışmalar yaparak hedeflerimize adım adım ilerlemeyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.



Danışma Meclisinde son konuşmayı Ak Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç yaptı. Kılıç, “Bizler birlikte bir aileyiz. Birbirimize destek olursak 2019 seçimlerinde çok daha başarılı oluruz. İlçe Kongrelerimizi bitirdik. Kongrelerimiz çok heyecanlı ve coşkulu geçti. Mart ayında da il kongremizi gerçekleştireceğiz. Hep birlikte coşkulu bir il kongresi yapacağımıza inanıyorum. Sorumluluğumuz büyük, bunun için çok çalışmalıyız” dedi.

Afrin harekatına da değenin Başkan Kılıç, “Afrin harekatı ile ülkemiz üzerinde her zaman bir tehdit unsuru olan ve vatanımız düşmanları tarafından tetikçi olarak kullanılan terörü yok etmeye hükümetimiz kararlıdır ve terörü yok etme konusunda sona gelinmiştir. Vatanımızı savunan tüm askerlerimizin Allah yardımcısı olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.