AK Parti Serdivan İlçe Gençlik Kongresi kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi.

Kongreye AK Parti Genel Merkez SKM Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcıları Abdülkerim Buğra Şimşek ve Osman Söyler, İl Başkanı Fevzi Kılıç, İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Adem Kümbet, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, Serdivan Belediye Başkan Yardımcısı Selvet KARAOĞLU, Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Tercan, İlçe Gençlik Kolları Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, önceki dönem Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Abdülkerim Yıldırım, önceki dönem Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, önceki dönem Milletvekili Adayı Ender Serbes, STK temsilcileri ve AK Parti gönüllüleri katıldı.

“Yoksa bir korkun mu var”

AK Parti Genel Merkez SKM Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz mevcut yönetime teşekkür ederek başladığı konuşmasında geçtiğimiz günlerde Adliye Sarayı ve Bölge Adliye Mahkemesi ile ilgili açıklamalar yapan Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan’ı eleştirdi.

Baro Başkanı Zafer Kazan’ın hemen hemen her konuda hükümeti eleştirmek için muhalefet partilerinden daha fazla fırsat kolladığını söyleyen Milletvekili Yavuz, “Kendisine ‘biraz da FETÖ’ye sesini çıkarsın da görelim’ demiştim. Ancak şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadı. Şimdi buradan Zafer Kazan’a bir kez daha sesleniyorum; AK Parti’nin her icraatını eleştirmek için adeta fırsat kollayan Zafer Kazan, ülkemizin ve milletimizin düşmanı FETÖ’ye neden sesin çıkmıyor? ‘Yoksa bir korkun mu var?’ diyorum, bakalım şimdi kendisinden bir ses çıkacak mı?” dedi.

AK Parti iktidarından başarılı işler yapıldığına dikkat çeken Yavuz, “Ancak her şeyimiz tamam mı, değil. Daha yapacak çok işimiz var. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Sakarya’mızın ve ülkemizin her bir noktasındaki eksikleri gidermek için canla başla çalışmaya devam ediyoruz, edeceğiz” diye konuştu.

“Eşitlik, eşit insanlar arasında olur dediler”

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Abdülkerim Buğra Şimşek de bir konuşma yaparak, “Gençler olarak bizler geçmişi hiçbir zaman unutmadan geleceğe yürümeliyiz. Bugün Cumhurbaşkanımıza diktatör diyenler O’nu diktatör olarak gördükleri için değil, Sayın Cumhurbaşkanımız da dahil olmak üzere bizleri ikinci sınıf vatandaş olarak gördükleri içindir bu seviyesiz saldırıları. Biz ÖSS’deki katsayı engelini kaldırmaya çalıştığımızda bugün Cumhurbaşkanımıza diktatör diyen zihniyet ayaklanmış Danıştay’a başvurarak hiç utanmadan sıkılmadan ‘eşitlik, eşit insanlar arasında olur’ diyebildiler. Serdivan Gençliği de, Sakarya Gençliği de geçmişi iyi bilip unutmadan daha güzel bir geleceğin inşası için durmadan çalışacak” dedi.

“Gençliğin heyecanı ve coşkusu”

İl Başkanı Fevzi Kılıç da, “Gençlik Teşkilatlarımızdan Allah razı olsun; azimli, çalışkan, heyecan dolu, coşkulu bir gençlik görüyorum. Bu tablo hem Serdivan’ımız adına hem Sakarya’mız adına bizlere gurur veriyor. Tabii bir yandan da gençliğin süreklilik içindeki bu heyecanı ve coşkusu bizlere de her zaman dinamizm katıyor. Güven tazeleyen Yusuf kardeşime ve yönetimine görevlerinde başarılar diliyor, tebrik ediyorum” dedi.