Kongreye İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Sapanca İlçe Başkanı Yunus Gümüşel, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Gençlik Kolları Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, önceki dönem Gençlik Kolları MKYK Üyesi Abdülkerim Yıldırım, önceki dönem Sapanca İlçe Başkanı Nazmi Bostancı, STK temsilcileri ve AK Parti gönüllüleri katıldı.

“Gençler siyasetin öznesi”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Sapanca İlçe Gençlik Kolları Başkanı Enes Serdar, AK Parti'nin Sapanca’nın, Sakarya’nın, Türkiye’nin ve tüm Müslüman coğrafyasının umudu olduğuna işaret ederek, “AK Parti’nin, geride kalan seçimler ve referandumlardan alnının akıyla çıkma sebeplerinden biri de yüzünün gençlere dönük olması, gençlerin sesine kulak vermesi, sözüne değer vermesi, onları siyasetin öznesi olarak görmesi, onlara karar alma mekanizmalarında yer vermesidir” dedi.

Birlik ve beraberlik vurgusu

Sapanca İlçe Başkanı Yunus Gümüşel de, “Bayram havasında bir kongre ile bizleri gururlandıran İlçe Gençlik Kolları Başkanımız Enes kardeşim ve yol arkadaşları ile birlikte Sapanca gençliğinin birlik beraberliğinin her geçen gün daha da güçleneceğine inancım tam” diye konuştu.

“Dönüşümü gençler gerçekleştirecek”

Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer ise ülkemizde değişim ve dönüşümü gençlerin gerçekleştireceğini dile getirerek gençlerin siyasette daha çok yer alması gerekliliğine vurgu yaptı, güven tazeleyen başkan ve yönetimine başarılar diledi.