AK Parti Sakarya Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri,  AFAD Sivil Savunma Gönüllülük Kampanyası kapsamında eğitim almaya başladı. Üç aşamada gerçekleşecek olan eğitimlerin ilkini bir ay önce tamamlayan gençler, arama kurtarma ve yangın söndürme eğitimini almak için pazar gününü Sakarya İl AFAD Bölge Müdürlüğü'nde geçirdi.

AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Salih Başer konu ile ilgili açıklamasında; "Ülkemiz ve şehrimizin olası afetlerle karşı karşıya olduğu bilincindeyiz. Çünkü bizler çocukluğunda 99 depremini yaşayan neslin temsilcileriyiz. Uzun zamandır gençler olarak ne yapabiliriz sorusu üzerinde düşünüyorduk. Afetlerin önüne geçemeyiz belki ama öncesinde tedbir alabileceğimizi düşünüyorduk. Bu sebeple Sakaryalı AK Gençler olarak, afet ve acil durumlarda 'O Kahraman Benim' diyerek biz de sorumluluk almak istedik. Eğitimlerimiz tamamlandıktan sonra artık her birimiz kahraman adayı olacağız. Allah yaşatmasın, şehrimizde gerçekleşecek bir afet veya acil durumda AFAD yetkilileriyle birlikte AK Gençlik de arama ve kurtarma çalışmalarına katılabilecek. Bugün hangi vatandaşımızın başı sıkışsa yanında AK Parti hareketi temsilcileri varsa olası bir afet durumunda yine Sakaryalı AK Gençler olacak” dedi.

AK Parti Sakarya Gençlik Kolları AR-GE ve Eğitim Birimi Başkanı Macit Özçelik ise; “Üç aşamalı eğitim sürecimiz bir ay önce başladı. İlk aşamada İl AFAD Müdürü Hüseyin Kaşkaş’ın sunumuyla temel afet bilinci konulu seminer düzenledik. İkinci aşama eğitim programını ise pazar günü gerçekleştirdik. Sapanca’daki AFAD Bölge Müdürlüğü’nde uzman ekipler tarafından arama kurtarma ve yangın söndürme eğitimini uygulamalı bir şekilde aldık. Yönetim kurulu üyelerimizin her biri açısından program çok verimli geçti. Eğitim programının üçüncü ve son aşaması olan ilk yardım eğitimini de tamamladıktan sonra yönetim kurulu üyelerimizle birlikte gönüllülük sertifikasını alacağız” dedi.