“Ağrılılar Sakarya mozaiğinin bir ferdidir”
Konuşmasına; Sakarya’nın Türkiye’yi oluşturan bir mozaik olduğunu ve Ağrılıların da bunun bir parçası olduğunu dile getirerek başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli; “Bugün bizi burada yalnız bırakmayan, Sakarya mozaiğinin önemli değerlerinden olan Ağrılı kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bizi buraya davet eden Sakarya Ağrılılar Kültür Yardımlaşma Derneğimizin Başkanı Faik Kılıç ve Katlı Pazaryeri’mizin ünlü balıkçısı değerli kardeşim Mehmet Koç’a da ayrıca teşekkür ediyorum. 16 Nisan’da gerçekleşecek olan Referandum’da tüm Ağrılı kardeşlerimizden ‘Büyük Türkiye için Evet’ desteği bekliyoruz. Çünkü ülkemizin daha da kalkınması, Avrupa’nın üzerimizde oynanan olaylara dur demesi ve 2023 hedeflerine doğru ilerlemesi için çok önemlidir. 16 Nisan’da ‘Evet’ vererek, Cumhurbaşkanımız recep Tayyip Erdoğan’a verdiğimiz sözü yerine getireceğiz” dedi.


 
Ağrılardan yoğun katılımlı kahvaltı
Dernek Başkanı Faik Kılıç’ın ev sahipliğinde ve Katlı Pazaryeri’nin ünlü balıkçısı Mehmet Koç’un organizasyonuyla gerçekleşen kahvaltıya; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, TÜVASAŞ Genel Müdür Vekili Hikmet Öztürk, AK Parti Sakarya İl Başkan Yardımcısı Enver Tok, Adapazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Varol, Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Müdür Turan, Adapazarı Belediyesi Meclis Üyesi Derya Tuna, Serdivan Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Kocabay, Adapazarı Sebzeciler Odası Başkan Yardımcısı İhsan Demir, Yesevi Ocakları Kültür Derneği Genel Başkan Vekili Hasan Dişli, Yesevi Ocakları Sakarya İl Başkanı Osman Nuri Yazıcı, Beşkardeşler Mobilya Nissa Ofis Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Durak, Ulaştırma Bakanlığı Bürokratlarından Erol Gözütok, Yeşiltaş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Recep yeşil Memişoğlu ve Ramazan Yeşil, AK Parti Adapazarı İlçe Gençlik Kolları’nın Ekonomi ve Mali İşler Başkanı Sait Dursun, İşadamları İşadamı Yunus Barik, Cemil Barik, Hüseyin Aras, İlhan Salman, İrfan Sobacı, Mehmet Nuri Berke, Nesrin Girgin, Nimet Efe, Turan Arılar, Necip Yıldırım ve Birol Karaköse ile üyeler katıldı.


 
“Biz de Ağrılılar olarak gereken desteği vereceğiz”
Katılımlarından dolayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli’ye teşekkür eden Sakarya Ağrılılar Kültür Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Faik Kılıç; 16 Nisan’da gerçekleşecek olan Referandum’un önemine değinerek, “Bizde Ağrılılar olarak, gereken desteğimizi vereceğiz” dedi. Denek faaliyetleri hakkında Dişli’ye bilgi veren Başkan Kılıç; derneklerinin tüm hemşerilerinin ve Sakaryalıların hizmetinde olduğunu söyledi. Derneğin sosyal medya ve web siteleri aracılığıyla da her türlü katkıya açık olduklarını da söyledi. Toplantıda ayrıca katılan besiciler de;  Hayvan Pazarı’nın bir aran önce açılması konusunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli’den Tarım Bakanlığı ile görüşmesi konusunda yardım istedi.