Hafta başı Anadolu Gazetesi Sahibi Adnan Uyumaz’ın duruşması vardı. Geyve’de meydana gelen patlama nedeniyle bu konuya değinme imkânı bulamadım.

Oysa bu duruşmada Adnan Uyumaz’ın söylediği bazı sözlerin altının çizilmesi ve üzerinde durulması gerektiğine inanıyorum.

Elbette ortada bir silahlı saldırı var. Ve bu saldırı sonucunda da hayatını kaybeden ve yaralanan suçsuz insanlar bulunuyor.

Nedeni ne olursa olsun bu insanların canlarına kastetmek, geride gözü yaşlı eş ve yetim bırakmanın hiçbir haklı sebebi yok.

Ancak Adnan Uyumaz’ın “silahı ben çektim ama vesile olanlar var” şeklindeki ifadesini de yok sayamayız…

Evet, Adnan Uyumaz’ın hafta başında görülen davası 20 Eylül’e ertelendi. Davanın seyrine bakacak olursak ağır bir ceza alacak gibi gözüküyor.

Her ne kadar Adnan Uyumaz samimi duygularla “her şeye rağmen pişmanım” dese de son pişmanlığın bir fayda sağlamayacağı ortada.

Elbette mahkeme bu konuda bir karara varacaktır. Ama ben Adnan Uyumaz’ın ifadesinde bir takım farklı anlamlar bulunduğunu düşünüyorum…

Bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama sanki Adnan Uyumaz, bu işin arkasında başka birileri varmış gibi lafları ağzında eveleyip geveleyip duruyor.

Bir şeyler söyleyecek ama bunu açıkça ifade etmek yerine ima yoluyla anlatmaya çalışıyor gibi bir havası var.

Mesela; “Gazetemizin, hırsızlık olaylarının üzerine gitmesi, Basın İlan Kurumu tarafından denetlenmemize sebep oldu” şeklindeki ifadesi bunlardan biri.

Adnan Uyumaz sanki bu bir ifadeyle, Anadolu Gazetesi’nde, saldırı öncesi hangi hırsızlık olayının üzerine gidildiğine ve kimlerin haber yapıldığına bakılmasını istiyor.

Sonra, “Emri kim verdi bilmiyorum ama hiç birinin aslının olmadığını biliyorum” derken bir yeri işaret ediyor…

Bütün bu ifadelerden anladığım, Adnan Uyumaz, gazetesinde birileri hakkında haber yaptı ve o isimler de bundan rahatsız olup Anadolu Gazetesi’ni şikâyet etti.

Bu şikâyetin üzerine de Basın İlan Kurumu’na baskı yapılarak Anadolu Gazetesi’nin denetlenmek suretiyle “resmi ilan” geliri kesilmek istendi.

Yapılan baskılar üzerine de Basın İlan Kurumu Anadolu Gazetesi’ne denetime gidince de bu üzücü olay yaşandı…

Benim Adnan Uyumaz’ın ağzında eveleyip gevelediği ve bir türlü açık, açık ifade edemediği sözlerinden çıkardığım sonuç bu.

Zaten “silahı ben çektim ama vesile olanlar var” ifadesinden de bunun dışında başka bir anlam çıkmıyor.

Dolaysıyla, Adnan Uyumaz’ın “vesile olanlar var” şeklindeki iddiası bir şekilde araştırılıp cevabını bulmalı.

Aksi halde kafalarda sürekli olarak “Adnan Uyumaz ne demek istedi?” diye soru işareti kalıp birileri sürekli töhmet altında kalacaktır…