“Adapazarı’nda kriz çok fazla”

İYİ Parti Adapazarı Belediye Başkan adayı Dr. Aydoğan Arslan, Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’ni ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Alişan ve Oda Başkanları ile bir araya geldi. Dr. Arslan, esnaf kenti olan Adapazarı’nın ekonomik sıkıntıyı kat be kat daha fazla hissettiğini belirterek, “Adapazarı, isminde Pazar olan, mahalle isimlerinin de esnafların meslekleri ile adlandırılan dünyada eşi benzeri olmayan bir ilçemizdir. Adapazarı’nın ekonomisi ağırlıklı olarak tarım ve esnaflarımız üzerine kurulmuştur. Ekonomik kriz ilk önce ve ağır bir şekilde tarım ve esnaf kesimini vurduğu için de kriz en fazla Adapazarı’nda hissedilmektedir” dedi.

“Kurtuluş reçetesi var”

Yanında 2 kişi çalıştıran esnafın 1 çalışanını işten çıkarmak zorunda kaldığını, kırsal kesimde tarlaların boş kalmasından ötürü, işsizliğin çok daha yüksek olduğunu vurgulayan Dr. Arslan, “Durum çok kötü. Eğer seçimde Hükümete yeteri uyarılar verilmezse, seçimden sonra gelecek zam sağanağının ardından durum çok daha kötü olacak. Bu durumdan kurtulmanın tek yolu var. Adapazarı’nın tek kurtuluş yolu var. O da Hükümete sarı kart göstermek. Adapazarlının dertlerini bilen ve çözümü ile ilgili ciddi projeler hazırlayan İYİ Parti’yi desteklemek. Eğer bunu yaparsak, Hükümet ‘biz nerede hata yaptık’ diye düşünüp, gerekli önlemleri alacak. İYİ Parti kadrolarında kurtuluş reçetesi var” diye konuştu.

Diğer ziyaretler

Dr. Aydoğan Arslan, Cuma pazarları ile Kavaklıorman ve Karaköy mahallelerini de ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında vatandaşlarla sohbet eden Dr. Arslan, “Eğer yerel yönetimlerin hizmetlerinden memnun iseniz diyeceğimiz bir şey yok. Ama Sakarya’nın büyük çoğunluğunun düşündüğü gibi memnun değilseniz, o zaman partiye değil, hizmet edecek kadrolara oy verin. Bu bir yerel seçim. Eğer adayları beğenmemenize rağmen partiye oy verirseniz, “Nasıl olsa kimi aday göstersen seçimi kazanıyoruz. İnsanlarımız hayatlarından memnun” diyecek Hükümet, ekonomik şartları daha da ağırlaştıracak. Bu seçimde sarı kart göstermek zorundayız” ifadelerini kullandı.