CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay ile birlikte gazetecilerin karşısına çıkan Özkoç, aynı saatlerde gar önünde ‘’trenimizi geri istiyoruz’’ eylemi yapan Sakaryalıları selamladıklarını söyledi.

Tren garının işlevsizleştirilerek, tekrar ranta açılmaya çalışıldığını belirten Özkoç, “Bu gar, biz Sakaryalılar için sadece bir ulaşım yolunu ifade etmiyor, depremle yıkılan kentimizin tarihle son bağlarından biri burası. Elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

“30 milyon insan, karayoluna mahkum edildi”

Milletvekili Engin Özkoç, “Dünyanın en güvenilir, en ucuz taşıma sisteminden insanları alıp, karayoluna mecbur bırakanlar kim? Sakarya Tren Garı’nı, 2005 yılında Balıklı Gar Alışveriş Merkezi diye adını bile koydukları projeyle rant alanına çevirmek isteyenler. Sakarya’nın, halkın çok şiddetli tepkisiyle karşılaşıp geri adım atmak zorunda kalan, ancak bugün garı, trensiz, işlevsiz bırakarak aynı hesabı tekrar gündeme taşımaya çalışanlar. Ben soruyorum, 116 yıldır kent merkezine gelen bir tren ve bu tren hattını kullanma kültürü oluşmuş bir kent halkı varken, tren hattı neden kaldırılmak istenir? Dünyanın, Sakarya Garıyla yaşıt tren istasyonları, Paris, Zürih, Roma, Stockholm, New York, Frankfurt, onlarca tren istasyonu kent merkezinde tüm endamıyla korunmaya çalışılırken, bizim garımız neden işlevsiz bırakılır?” diye konuştu.