Programa Öğretim Görevlisi ve Saadet Partisi Trabzon Erenler ilçesi eski Belediye Başkanı Ömer Bektaş, İlçe başkanları, İl ve merkez ilçe yönetim kurulları ile Gençlik Teşkilatı, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve partililer katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Eyüp Yıldırım, "Güç bir yerde toplandığı zaman adaletin tepesine ve meclisin üstüne balyoz gibi çökebilir" dedi. Türkiye'nin referandumla hiçbir sorununun çözülemeyeceğini işaret eden Yıldırım,  "Referandumla hiçbir şey değişmez. Problemlerimize odaklanmalıyız. Yargı üzerinde vesayet olmamalıdır. Yargı, siyasi kurumlardan etkilenmemeli ki adalet kimsenin tekeline girmesin. Türkiye'nin öyle bir sistem değişikliğine ihtiyacı var ki, ülkenin problemlerini çözmeye yardımcı olsun” dedi.


İl Başkanı Eyüp Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü; "28 Şubatta yargıda askeri vesayet vardı şimdi de başka bir yerde başka bir vesayet olmasın. Menfaat hak sebebi olamaz. İmtiyaz hak sebebi olamaz. Çoğunluk da hak sebebi olamaz. Azınlığın hakkını kim koruyacak? Bizim derdimiz şahıslar değil. Sistemin kendisidir, nasıl düzeleceğidir. Başkanlığa karşı değiliz ama bu haliyle evet diyemeyiz. Değişiklik olursa evet deriz. Onay gelmeden de ümit kesmeyiz. Sistemi değiştirip sorunları çözeceğim derken gerginliğe ve kamplaşmaya sebep olursanız bu da farklı sorunlara yol açar. Güçlü bir Meclis için Siyasi Partiler Kanunundaki %10 barajı kalkmalıdır. Baraj kalkarsa bütün kesimlerde rahatlama olur."



İlçe Başkanlarından alınan aylık faaliyet raporlarından sonra kürsüye gelen Ömer Bektaş, İslam Tarihinden kesitler sunarak, Hz. Adem’den (AS) günümüze gelen Hak-Batıl mücadelesinin önemini ve bu mücadele bulunmanın manasını anlattı. Partililerin pür dikkat dinlediği Ömer Bektaş hoca, akıcı sohbetiyle dinleyenlerin ufkunu açtı.