Danışma Meclisine milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz, Ali İnci, İl Başkan Yardımcıları Mehmet Yılmaz, Rahmi Şengül, Evren Çakırsoy, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve Mahalle Temsilcileri katıldı.

Açılış konuşması İlçe Başkanı Osman Çelik tarafından yapıldı. Başkan Çelik; ’’Danışma meclisinin hayırlara vesile olması diliyorum. Başta milletvekillerimiz olmak üzere danışma meclisimize  iştirak eden tüm misafirlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Son siyasi gelişmeleri hepimiz yakından takip ediyoruz. Bu gelişmelerden de anlaşıldığı gibi ufukta erken seçim görünüyor. Olası bir erken seçim için Serdivan İlçe Başkanlığımız tüm kademeleriyle hazır kıta beklemektedir. Aramızda değerli milletvekillerimiz var, sanırım onlarda bu konulara değineceklerdir. Ayrıca, Serdivan Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Alemdar’ın sunacağı uzun ve kapsamlı çalışmalar sonucunda, büyük emekler harcanarak oluşturulmuş bir seçim analizi var. Tüm katılımcıların can kulağıyla bu sunumu dinlemelerini rica ediyorum’’ dedi.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar da katılımcıları selamladıktan sonra sözlerine şöyle devam etti. "Bu sunum, 2009-2015 yılları arasında ilçemizde yapılmış Genel, Yerel, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile Referandum sonuçlarının analiz edildiği geniş kapsamlı bir çalışmadır. Çalışmada dikkat çeken ayrıntılar var. Son seçimde Serdivan’da oy kullanmaya gitmeyen 11 bin seçmen var. Bu seçmenlerin yüzde 60-70’lik kısmının daha önceki seçimlerde AK Parti’ye oy verdiğini hesaplarsak, Serdivan’daki oy oranımız yüzde 70 olur. Son seçimde Türkiye genelinde aldığımız yüzde 41’lik oy oranında muhalefetin başarısı olmadığı görülür. Bir AK Parti mensubu olarak bunu dert edinip çevremizde, sokağımızda, mahallemizde vatandaşlarımız neden oy kullanmaya gitmediğini araştırmalı, mahalle ve sokağımızda gerekli hakimiyeti sağlamalıyız. Sadece İlçe Başkanı, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları ve yöneticilerinin çalışmaları veya sadece Hükümet çalışmaları yetmez. Danışma Meclisi Toplantısının hayırlara vesile olmasını diliyor, beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum’’ dedi.

Milletvekili Ali İhsan Yavuz yaptığı konuşmada; "Belediye Başkanımızı bu derinlemesine yapılan çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Gerçekten güzel bir çalışma olmuş. Bazen etrafımızla ilgilenmekten kendi içimizde olanları çok fark edemeyebiliyoruz. Üç ay içinde seçime gidilecek. MHP hiç bir hükümetin içinde yer almayacaklarını söyledi, dolayısıyla CHP ve HDP’nin hükümeti kurma şansı yok. Seçim hükümetiyle seçime gidilecek ve HDP bu hükümetin içinde olacak. Bakanlık alacak, MHP bu durumu nasıl içine sindirebilecek anlamış değilim. Serdivan İlçe Teşkilatını hep hazır gördüm. Serdivan başarılı bir teşkilatımız. Serdivan’daki bu başarının temel sebebi İlçe Başkanından, Kadın Kollarına, Gençlik Kollarından Mahalle temsilcilerine kadar tüm birimlerin birlikte, ahenkli ve organize çalışmanın eseridir. Serdivan başarılı bir teşkilatımız olmasına karşın, bu başarının oy oranına yansımaması, Serdivan’ın sosyolojik yapısından kaynaklanıyor. Tüm teşkilat mensuplarını tebrik ediyor başarılar diliyorum’’ dedi.

Milletvekili Mustafa İsen konuşmasında; "Yusuf Bey gerçekten güzel bir çalışma yapmış. Bir bilim adamı olarak bilime ne kadar güvenmek gerektiğini gördüm. Katılımın yüksek olduğu bir seçimde partililerimizin oy kullanmaya gitmemesinden dolayı oy oranımızın düşmesi beni şaşırttı. Tarihimize baktığımızda da Anadolu Selçuklu Devleti dağılıp beyliklere dönüşünce, kendi içlerinde mücadele eden beylikler yok olurken, Bizans’la mücadele eden Osmanlı başarıdan başarıya koşmuştur. Küçük nedenlerle partimizden uzaklaşan partililerimizi yeni bir heyecanla derleyip toplamak zorundayız. Küsmüş bir partiliyi yeniden kazanmak, partili olmayan birini kazanmaktan daha kolay olacağını düşünüyorum. Serdivan Teşkilatımızın en dinamik seçim grubu olduğunu gördüm. Gerek İlçe Başkanımız ve ekibinden, gerek Belediye Başkanımızdan seçim boyunca yoğun ilgi gördüm. Serdivan’ın özel bir sosyolojik durumu var, bu sosyolojik durumu dikkate almak kaçınılmaz bizim için, ama gerekirse dağları bile deleriz. Bu motivasyon ve potansiyel var Serdivan’da’’ dedi.

Milletvekili Ali İnci ise konuşmasında; "Serdivan’da başarılı bir seçim süreci yaşadık. Gerek İlçe Başkanım ve ekibi gerek Belediye Başkanım her türlü desteği bize sağladı. Sakarya milletvekilleri olarak Ankara’da Sakarya için Bakanımızla birlikte uyum içinde çalışmaktayız. İlk olarak Tarımla ilgili çalışmalarımızı yaptık. Sakarya ovasını tarım merkezi yapmak için çalışıyoruz. Yine Milli Eğitim konusunda da çalışmalarımız var’’ dedi.