Yıldırım, 2014 yılını değerlendirdiği yazılı açıklamasında, “Yerel yönetimler dokuz aydır görevde. Yıl sonu itibari ile şimdi çalışmalar değerlendirilecek. Belediyelerin bütçeleri geçti. Plansız ve israf bütçeleri yaptıklarını gördük. Üst yönetimden belediyelere bunun değişmesi için kısmi baskılar var ama değiştiremiyorlar. Çünkü yıllardır böyle alışmışlar. Bunun için kendilerinin değişmesi lazım. İsraftan uzak durmalarını öneriyoruz. Aldıkları oy oranları kadar yerel seçimlerde verdikleri sözleri yerine getirmelerini milletimiz için, Sakarya için canı gönülden istiyoruz” dedi.

Eyüp Yıldırım, Türkiye ve dünyada yaşanan gelişmeleri de değerlendirdiği yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Üst üste yaşanan maden kazaları, borçla dönen esnafın durumu, Kobani’de yaşanan çatışmaların bahane edilerek ülkemizin ateşe verilmek istenmesi, TÜİK’in asgari geçim bedelini 1.425 TL olarak açıklamasına karşın asgari ücretin 890 TL olması, çözüm süreciyle meşrulaştırılmak istenen PKK terörü, sokakların ve okul önlerinin uyuşturucu bataklığı haline gelmesi, devletin borcunun 600 milyar liranın üstüne çıkması, boşanmaların artması, ahlaki erozyon, halkın sağlığını tehlikeye atan tüccarlara engel olunamaması, Türkiye’nin dış politikada edilgen bir hale getirilmesi vs gibi başlıca ülke sorunlarına yönelik hiçbir sağlıklı çözüm ortaya ne yazık ki konmadı. Buna karşın ‘taraf olmayan bertaraf olur, ya bendensin ya ondan’ siyasetiyle kutuplaşma hanelerin içine kadar sokuldu. Hanelerde baba oğluyla, karı kocasıyla bu kutuplaşma sonucu çatışmaya girdi.”

Dış politikada irtifa kaybeden, sözü dinlenmeyen bir ülke haline gelen Türkiye’nin, Suriye, Irak, Ukrayna’da yaşanan vahim olaylarda etkin rol oynayamadığını belirten Yıldırım, “Türkiye buralarda adeta emir eri gibi batılı güçlerin istekleri doğrultusunda pozisyon alan bir konuma gelmiştir. Halkın milli ve manevi duygularını okşayan kimi çıkışlarla da imaj çalışması yapılmıştır. Halkın istekleri doğrultusunda konuşulmuş fakat icraatlar olmamıştır. 2014’de sanayi, kalkınma, refah, sanat, tarih, estetik, irfan, tarım ve kültür eksenli bir gündem ne yazık ki yaşamadı. Maalesef 2014 yılı da son 12 yılda olduğu gibi politik yoğunluklu sığ polemiklerle geçti ve gitti. Siyaset sadece oy için yapıldı ve ne yazık ki ülkemiz zaman kaybetti. Türkiye 2015’e ise yine bu kaos ve kutuplaşma havasında girecek. Yaklaşmakta olan seçimlerde yine bunun üzerinden beslenilmeye çalışılacak. Halkımızın önümüzdeki haziran ayında yapılacak seçimlerde bu duruma “Artık Yeter” diyeceğinden şüphemiz yoktur” şeklinde konuştu.