Serdivan Kirişhane Caddesi’nde kalabalık bir topluluğa seslenen Zafer Kazan, yönetime geldiklerinde belediyeyi adil, şeffaf, halkçı ve birlikte yöneteceklerini anlatırken, bu 4 ilkenin kendisinin yaşama bakışını da ifade ettiğini belirtti. Nasıl bir Serdivan hayal ettiğini ve bunu nasıl gerçekleştireceklerini anlatan Kazan konuşmasının ardından katılanların sorunlarını dinledi.

Katılanların imar uygulamalarında 18. Madde uygulanırken uğradıkları haksızlıklardan şikayet etmesi üzerine Kazan, “Halk arasında 18 uygulaması denilen uygulamalar, vatandaşın arsasından belediye pay alsın, kâr etsin ve tekrar satsın diye yasaya koyulmadı. Yasa maddesinin uygulama şeklinden her gittiğim yerde şikayetler alıyorum” dedi.

Halkın ortak menfaati

Bu madde uygulanırken en önemli noktanın adalet olduğunu ifade eden Kazan; “18 uygulamasının amacı orada yaşayanların ortak ihtiyacı ve menfaatidir. Yoksa insanların topraklarının yüzde 40’ını alıp, imar değişikliği ile aynı arsanın belediye tarafından kâr edilerek satılması değildir. Bu durumun ne yasanın ruhu ile ne de adalet ile uzaktan yakından alakası yoktur” dedi.

“Yolları defalarca kazıp durmak nedir?”

Kahvehanedeki bir vatandaşın her yağmur yağdığında yaşadıkları sıkıntılardan bahsetmesi üzerine Kazan, “Belediye birinci sınıf yol ve kaldırım yapmalıdır ancak bunu planlamalı ve bir defada bitirmesini bilmelidir. Bir yeri sürekli defalarca kazıp durmak nedir? Buna planlı bir çalışma ile son vereceğiz. Yollarımız her yağmur yağdığında baraj gibi yağmur suyu ile dolmayacak” diye konuştu.

Belediye çocuk kreşleri

Kazan, yönetim anlayışlarının halkın ihtiyaçlarını gözeten, ekonomik krizden etkilenen vatandaşlar ve esnaf ile dayanışma halinde olacak bir belediyecilik olduğunu belirterek, kimi projelerinden örnekler verdi. İlçedeki en önemli problemlerden birinin çalışan anne babalarının çocuklarını bırakabileceği ve bütçelerini sarsmayan kreşler olduğunu ifade eden Kazan, “Belediyeyi aldığımızda ilk işlerimizden biri ihtiyaç olan mahallelerimizde kar amacı gütmeyen ve çocuklarımıza kaliteli hizmet veren kreşler açmak olacak” dedi.

Kahvehanedeki toplantının ardından Kazan diğer kahvehaneleri ve çevre esnafını ziyaret ederek mahalleden ayrıldı.