SP GİK üyesi İsmet Aksoy, saldırının asıl sorumlusunun Fransa olduğunu belirterek, Kuaşi kardeşlerin Fransa’da doğup büyüdüğüne dikkati çekti. Aksoy, “Bunlar Fransa’da doğmuş,  yetişmiş, Fransa’da dışlanmış, Fransa’da terörizme kaymış ve Fransa’da bu eylemi gerçekleştirmiştir. Dolayısıyla batı hükümetleri kendi durumlarını ve politikalarını yeniden düşünmeleri gerekiyor. Fransa bugün hem Libya’yı kan gölüne çevirdi sömürüyor, hem de Mali gibi Afrika’nın birçok ülkesinde kan dökmeye devam ediyor. Peki, bu zulme karşı kim durdu, kim bu katliamlara seslerini çıkarttı” dedi.

“Oluk oluk kan akıtılan İslam âleminde, işgaller, saldırılar karşısında büyük travmalar yaşayan Müslümanların kutsallarını aşağılamak ve bunları ifade özgürlüğü adı altında yapılıyor olması kabul edilemez” diyen Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü: “Charlie Hebdo dergisi 60 bin tirajlı iken, bugünkü çıkacak olan sayısını 4 milyon adet bastı. Hem de yine Efendimize (S.A.V.) saldırarak. Şimdi günlerdir gümbür gümbür konuşanlara diyoruz ki; bunu neden görmüyorsunuz Elbette batının körlerinden, sağırlarından beklenti içerisinde değiliz. Biz aslında İslam’a karşı yürüyenlerle birlikte kol kola yürüyenlere sesleniyoruz. Netenyahu ile kol kola gezenlere haykırıyoruz! Bu milletin sorumluluğunu aldınız, bu gücü bir hiç uğruna batılılara yaltaklanarak heba etmeyin. “

“15 milyon Müslüman katledildi sustunuz”

 Saadet Partisi GİK üyesi İsmet Aksoy, “Bir tarafta son 10 yılda İslam coğrafyasında acılarla kıvranan 15 milyon insan katledildi, yok edildi ama geçen hafta Paris’te yine hiçbir şekilde hiçbir aklıselimin kabul etmeyeceği 12 insan katledildi. Ama 15 milyon insanın katledildiğine ses çıkarmayan insanlığın sadece 12 kişiye düzenlenen bir cinayet sebebiyle ayağa kalkmasını ibretle izledik. Müslüman ülkenin sokaklarında salyangoz satıp hepimiz Charlie Hebdo’yuz dövizleriyle sokaklarda dolaşanlar. Paris sokaklarını adımlayanlar. 60 bin adet dergiyle edepsizlik yapan Charlie Hebdo bugün 16 dilde ve 4 milyon adet baskısıyla piyasada. 25 ülkede dağıtılacak olan ahlaksız derginin kapağında ise Peygamber Efendimiz’in (S.A.V.) tasviri var. Altına girdiğiniz vebalin farkında mısınız” şeklinde konuştu.