Toplantıya 81 ilin il başkanlarının yanı sıra belediye başkanları da katıldı. Partililere hitaben bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, bir ay sonra AK Parti’nin 15. şeref yılının kutlanacağını belirterek, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, il, ilçe başkanları, mahalle temsilcileri, AK Parti’nin bütün mensuplarının Ramazan ayı boyunca Batı’dan Doğu’ya gönül köprüsü kurduğunu ifade etti.

AK Parti’nin 14 senedir milletin emanetini şanla, şerefle taşıdığını söyleyen Yıldırım, "İktidara geldiğimiz ilk günden beri milletimizin emanetine halel getirmedik, mahcup edecek hiçbir şey yapmadık. Türkiye büyüdü, AK Parti Türkiye ile birlikte büyüdü. Bugün de ülkesine, milletine hizmet için enerjisi olan, hizmet aşkı olan, heyecan olan tek parti Türkiye’de yine AK Parti’dir. Türkiye’yi geçtiği girdaplardan kurtarmak için mangal gibi yürek gerekiyordu. O yürek kurucumuz Recep Tayyip Erdoğan’ın yüreğiydi" ifadelerini kullandı.



“Bu hareket, demokrasinin daha da geliştirilmesinin mümkün olduğunu, büyümenin de mümkün olduğunu ispat etti” diyen Yıldırım, “Partimizi kurduk, 15 ay sonra 3 Kasım’da AK Parti tek başına iktidar oldu. O tarihten bu tarafa Türkiye, güven ve istikrar içinde kutlu yürüyüşüne devam ediyor. Büyüdü, gelişti ve bütün siyasi rakiplerimiz enerjilerini birbirini tüketmek için harcarken AK Parti’nin toplumsal desteği bir sonraki seçimde daha da artarak devam etti. Biz, kendimiz için değil, millet için siyaset yapıyoruz. O yüzden aramızdaki muhabbet, ihtirastan aridir. Bizim hareketimize kavga değil, muhabbet hakimdir. Bu parti belli bir siyaset esnafının değil, milletin partisidir. 79 milyon vatan evladının partisidir" şeklinde konuştu.



Başbakan Yıldırım, konuşmasının devamında, “Bu yüksek şuur sayesinde AK Parti 1 Kasım seçimlerinde aldığı millet desteğini daha da ileriye taşımış bulunuyor. Türkiye’yi, siyasi istikrarsızlıktan kurtaran bu başarı önce Allah’ın lütfu sonra da AK Parti teşkilatının eseridir, sizleri kutluyorum. 15. kuruluş yıldönümümüze çok az bir süre kala, geriye dönüp baktığımızda görüyoruz ki geçen süreyi boşa geçirmemişiz. Destanlar yazdık. 15 yıllık karnemizi, bundan 8 ay önce millet doldurdu. Notumuz, üstün başarı, teşekkürdür, takdirdir. Kara propaganda makinelerini dinlemeyen milletimize şükran borçluyuz. Bu hareket, tepeden tırnağa bütündür. Bu bütünlüğü gözümüzün ışığı gibi koruyacağız. Türkiye’nin istikbalini, istiklalini savunmak bu harekete bağlıdır. AK Partisiz bir Türkiye kanatsız bir kuş gibidir” ifadelerini kullandı.