89.3 Radyo Net’de Hülya Sürücü ile Detay Seçim Özel Programı’na konuk olan Bülbül, canlı yayında revizyona gidileceği sinyalini verdi.

MHP Sakarya İl Başkanı Muhammed Levent Bülbül, halkın korku ve endişe yüzünden AK Parti’ye oy verdiğini ileri sürerek, “Suruç saldırısı ve arkasından gelişen Ankara’daki bombalı eylemler, insanlarda ‘Ne oluyoruz, memleket nereye gidiyor” korkusu ve endişesi yarattı. Ak Parti bu korku ve endişeyle oy bazında fayda sağlamış görünüyor” dedi.

MHP neden oy kaybettiğini de değerlendiren Bülbül, “Bunu sorgulayacak olursak, bir kere halk nezdinde bize yöneltilen eleştiriler vardı. Örneğin ‘MHP hiçbir şeye yanaşmıyor. MHP her şeye hayır diyor, Devlet Bahçeli uzlaşmaz tavır içinde. Bu durum memlekete iyilik değil, kötülük getirecek’ algısı yaratıldı. Ayrıca TRT’nin yayınları sayesinde Türk halkı nezdinde MHP üzerinde ciddi kampanya başlatıldı. Bu kampanyaya farklı kollardan da destek geldiğini gördük. MHP’yi uyumsuzmuş gibi göstermek istediler. Vebali MHP’nin üstüne atmaya kalktılar. CHP her şeye ‘evet’ demişti, hiçbir konuya ön şart sunmamıştı, ama hiç kimse CHP’yi ödüllendirmedi. AK Parti ile hükümet kuramadı. Her şey MHP’nin ‘hayırcı’ tavrı yüzünden değil, AK Parti’nin koalisyonu istememesinden kaynaklandı. MHP her şeye ‘evet’ deseydi de sonuç değişmeyecekti, koalisyon yine kurulamayacaktı. Çünkü koalisyonu onlar istemedi. Halkta yine de böyle bir algı oluştuysa, partimiz belki daha farklı metotlar geliştirebilirdi. Ancak şunu bilmek gerekir ki, MHP Türk milletini kandırmadı, önemli gördüğü yolsuzlukların üzerine gitme noktasında büyük çaba gösterdi. AK Parti milletle samimi siyaset yürütmedi. Bebek katili Abdullah Öcalan’ı güçlendirdikleri ortada. Millet aldatılmaya kurban ediliyor. Unutmasınlar, millet sırf AK Parti için oy vermedi” diye konuştu.

“Devlet Bahçeli’yi çıbanbaşı ilan ettiler”

Devlet Bahçeli’nin çıbanbaşı ilan edildiğini belirten Bülbül, “Havuz medyası dediğimiz kanallar sipariş manşetlerle yönetiliyor. TRT kılıçları çekmiş, her türlü hileye başvuracak bir yayın politikasını yürütür olmuş.  Davutoğlu ve Erdoğan’ı aynı kefeye koyarsak biri 29, diğeri 30 saat TRT’de propaganda yaparken, MHP’ye sadede 1 saat 30 dk’lık zaman dilimi düştü. İddia edildiği gibi sayın Bahçeli’ye ortaklık teklif edilmedi, ama tam tersi bir algı yaratıldı. Vatandaşı kandırdılar. Verdiğimiz emek noktasında onlara hakkımızı helal etmiyoruz” dedi.

“İstifa etmiyor”

Canlı yayında, “Devlet Bahçeli istifa edecek mi? Sosyal medyada paylaşılan dilekçe sayın Bahçeli’ye mi ait?” sorusunu cevaplandıran İl Başkanı Bülbül şunları söyledi; “Böyle bir sürecin arkasından imkansızlığa rağmen her zaman doğruyu söylemiş, Türk milleti adına şerefli bir nesil yetişmesi için doğruları savunmuş olan bir lideri, istenmeyen adam ilan ettiler. Bunu vicdanlar asla kabul edemez. MHP açısından sosyal medyada paylaşılan istifa dilekçesi tamamen uydurma. İstifa söylemleri yalan. Öyle bir iftira kampanyası söz konusu ki; AK Parti’nin kirli ilişkilerinin hesabını sormaya niyetli olan Bahçeli’yi karalamak için ellerinden geleni yapıyorlar. İstifa sayın genel başkanımızın takdiridir, ancak başkanlık sisteminin zeminini hazırlıyorlar. MHP bu noktada onlar için bir demir leblebidir.”

“Sakarya’daki hezimetin nedeni liste miydi?”

Radyo programında “Sakarya’da yaşanan hezimette mevcut liste etken olmuş mudur?” sorusunu yanıtlayan Bülbül, bu konuda ise, “Eğer Türkiye’de ciddi bir yükseliş olup da, Sakarya özelinde düşüş yaşansaydı bunu yerel dinamiklere bağlamak mümkün olabilirdi. Ancak Sakarya’daki listeden ziyade, ülke genelinde yaşanan ciddi oy düşüşünün Sakarya’ya etkilerinden bahsediyoruz. Genel siyasetin etken olduğunu görüyoruz. Özetle söylemek gerekirse ortada, mevcut listemizle alakalı yaşanılan bir problem yok” diye konuştu.

“Geçen sefer de Ali İnci direkten dönmüştü”

Bülbül, 1 Kasım seçim sürecinde kamuoyunda “Recep Uncuoğlu-Ali Rıza Acartürk” çekişmesi şeklinde bir algının MHP tarafından yaratılıp yaratılmadığının sorulması üzerine, “Şahıslar üzerine lanse edilecek bir seçimden söz etmek mümkün değil. MHP, hayatında ilk defa ikinci vekile bu kadar yaklaştı. Eksikleri tamamladığımızda sayın Acartürk vekil olacaktı, Uncuoğlu olamayacaktı. Bunu illa ki Uncuoğlu-Acartürk çekişmesi gibi göstermeye gerek yok. Geçen sefer de Ali inci direkten dönmüştü. 5.  sıradaydı, bu defa Uncuoğlu beşteydi. Neticede Uncuoğlu’na denk gelecekti. MHP’nin 2 vekil çıkarması için, Uncuoğlu’nun çıkmaması gerekiyordu. Olay bu” dedi.

“İstifa gündemimizde yok”

Canlı yayında “Sakarya’daki hezimetin faturası kime kesilir?” sorusunu cevaplandıran Muhammed Levent Bülbül şöyle konuştu; “Bizim teşkilat mensuplarımız, sevenlerimiz, MHP’ye gönül verenler her zaman aynı düşünecek diye bir mesele yok. En hür iradeye sahip hareket MHP’dir. Hal böyle iken, ortada bir sıkıntılı durum vardır. Tabi ki bizim sorumlu olduğumuzu düşünenler olacaktır. Biz de sorumsuz değiliz demiyoruz. Pembe bir tablo çizecek durumda da değiliz. 7 Haziran’da bu teşkilatlar oyları arttırmıştı, şimdi eksikler varsa onları tespit etmek ve bunlardan hızlı bir şekilde dönmek görevimiz. İstifa tabi ki siyasette var olması ve düşünülmesi gereken bir süreçtir, ancak şu an bu gündemde yok.” / Hülya SÜRÜCÜ