Geçtiğimiz günlerde bir takım “iddialarla” gündeme getirdiğimiz “Serdivan Life” konutlarıyla ilgili haberimiz oldukça ses getirdi.
Haberde “iddialar” üzerine bir takım sorular sormuş ve bu sorulara da yetkililerden cevap istemiştik.
Bunun üzerine SASKİ’den üstün körü de olsa bir açıklama geldi ve biz de bunu  noktasına virgülüne dokunmadan yayınladık…
Tabi SASKİ’nin açıklamasında dikkat çeken bir husus vardı. O da Prof Dr. Akın Önalp’ten konu ile ilgili “rapor” alınması oldu.
Akın Önalp’in hazırladığı rapora göre hattı korumak şartıyla teknik olarak herhangi bir sorun ve sakınca yoktu.
Ancak açıklamada yer verilmeyen önemli bir detay ise raporu veren Prof Dr. Akın Önalp’ın SASKİ’nin “danışmanı” olmasıydı…
Elbette Prof Dr. Akın Önalp donanımıyla, bilgisiyle bu konunun uzmanı olabilir. Buna kimsenin itirazı yok.
Ancak aynı zamanda SASKİ’nin danışmanı olup böyle bir hayati proje için SASKİ’nin talebi üzerine rapor hazırlaması doğru bir adım değildir.
Kaldı ki Sakarya’da, Türkiye’de isim yapmış bir “mühendislik fakültesi” dururken yeni kurulan bir “vakıf fakültesinin” öğretim üyesinden görüş almak “etik de” değildir…
Kim ne derse desin. “Serdivan Life” konutlarının üzerine kondurulduğu arazi ile ilgili “iddialar” SASKİ’nin iki satırlık açıklamasıyla geçiştirilecek bir konu değildir.
Şu anda “Serdivan Life” konutlarının bulunduğu arazinin altında kanalizasyon hattı var mı yok mu, bu konu ilgili belediyelerce açıklığa kavuşturulmalıdır.
Şayet arazinin altında “kolektör” hattı varsa orada oturan yüzlerce kişinin hayatı tehlikede midir, değil midir? Deprem bir risk oluşturur mu? Bütün bunlar açıklanmalıdır…
Her şey bir yana SASKİ’nin o arsa üzerine “şerh” koyduğu ve o alanın “spor rekreasyon” alanı ilan edildiği ile ilgili “iddiaların” açıklığa kavuşması gerekmektedir.
Nitekim geçen hafta, yine bu konu ile ilgili yazımda da belirttiğim üzere o alanda vatandaş olarak bizler inşaat yapmaya kalksak bize “ruhsat” verilir miydi?
Yoksa vatandaş olarak o alana inşaat ruhsatı alabilmek için İNELSAN gibi “FETÖ’cü” olmak mı gerekirdi…?
Netice itibariyle “FETÖ’cü” İNELSAN firması tarafından “Serdivan Life” konutlarının yapıldığı arazi ile ilgili “iddialar” mutlaka cevap bulmalıdır.
Haklı olarak başta o konutlarda oturan yüzlerce insan yetkililerden bu soruların cevabını beklemektedir.
Aksi halde biz gündeme getirmesek bile orada oturan insanlar “Serdivan Life, İNELSAN ve sorular” ile günün birinde yetkililerin karşısına çıkacaktır…