Dünya Kadınlar günü nedeniyle Sakarya’ya gelecek olan CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bunu fırsat bilip bir ziyaret talebinde bulundu.
Bu talebini kurmaylarıyla “Şehit Kaymakam Muhammet Safitürk’ün” babasına ileten Kemal Kılıçdaroğlu hiç de beklemediği bir cevap aldı.
“Şehit” babası Asım Safitürk; “Ben oğlumu kaybetmişim. Aradan 4 ay geçmiş, sen neredesin? Bunların işi takiye” diyerek bu talebi reddetti…
Doğrusu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “referandum” sürecinde şirin gözükmek adına her yolu denediğini biliyoruz.
Özellikle rahmetli Necmettin Erbakan’ı anma programına bile katılıp verdiği o görüntü uzun süre hafızalardan çıkmayacak.
Ancak her şey akla gelirdi de Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Şehit kaymakam Muhammet Safitürk’ün” ailesini de siyasete alet edebileceği gelmezdi…
Kim ne derse desin Kemal Kılaçdaroğlu’nun “şehit” babası Asım Safitürk’ü ziyaret etmesinin altında insani bir davranış yok.
Bunun aksini iddia eden de ancak ve ancak kendisini kandırır. CHP’lileri bile bu ziyaret talebinin iyi niyetle olduğuna inandıramaz.
Nitekim “şehit” babası Asım Safitürk de bu talebi samimi bulmadı ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu kibarca reddetti…
Keşke Kılıçdaroğlu Sakarya’yı ziyareti ile ilgili olarak daha önce belirlenmiş programın dışına çıkmasaydı.
Hele “şehitlik” gibi bir makamı CHP’nin siyasi çıkarlarına alet etmeseydi. Geldiği gibi gitmesini bilseydi.
Sakarya’ya her geldiğinde kırdığı “potlara” bir yenisini eklemeden ilimizden ayrılmak varken hanesine yeni bir “gaf” ekledi…
Diyelim ki “şehit” babası Asım Safitürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşme talebini kabul etti.
Ne değişecekti? Hiçbir şey! Tıpkı rahmetli Erbakan’ı anma programında olduğu gibi Kılıçdaroğlu’nun vereceği fotoğraf “eğreti” duracaktı.
Neyse ki “şehit” babası Asım Safitürk bazılarının aksine niyetinizin ne olduğunu anladı da gereken cevabı verdi…
Sayın Kılıçdaroğlu; bu millet CHP’lilerin “Şehit Kaymakam Muhammet Safitürk’ü” katleden “PKK’ya” nasıl sahip çıktığını unutmadı!
Şimdi kalkmış “Şehit Kaymakam Muhammet Safitürk’ü” katleden “PKK’lıların” sırtını sıvazladığınız o eli “şehit” babası Asım Safitürk’e uzatmaya kalkıyorsunuz!
Netice itibariyle bu görüşme isteği “şehit babasından Kılıçdaroğlu’na tokat gibi cevap” olarak geri döner de neye uğradığınızı şaşırırsınız…