Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası yani kısaca SATSO’da merakla beklenen başkanlık seçimi geçtiğimiz cuma günü yapıldı.

Toplam 34 meslek komitesinde 9 binden fazla üyesi bulunan SATSO’da günlerdir kimin Başkan olacağı merak ediliyordu.

Nihayet yapılan seçim sonrasında SATSO Başkanlığını Mahmut Kösemusul kaybetti, Akgün Altuğ kazandı. Hayırlı uğurlu olsun…!

Şimdi gelelim seçim sonuçlarına! Mahmut Kösemusul neden kaybetti, Akgün Altuğ nasıl kazandı?

Mahmut Kösemusul SATSO seçimlerini kaybetti çünkü “perşembenin gelişi, çarşambadan belli” oldu.

Nitekim “meslek komite seçimleri” tamamlandığında Kösemusul’un Başkanlık yarışını kaybettiği Akgün’ün ise seçimi açık ara kazandığı ortaya çıkmıştı…!

Yine de SATSO Başkanlık seçimleri öncesinde her iki adayın da listesinde yer alacak olan isimler merak ediliyordu.

Sonuçta listeler açıklanıp her iki adayın SATSO Yönetim Kurulu’nda yer alacak isimleri ortaya çıkınca durum iyice netleşti.

Seçim sonuçları açıklandığında Akgün Altuğ, Mahmut Kösemusul ve ekibine önemli bir fark atarak SATSO Başkanı oldu…

Doğruya doğru! Her iki listede yer alan Yönetim Kurulu üyelerinin isimlerine şöyle bir baktığımızda Akgün Altuğ’un listesi hemen ön plana çıkıyordu.

Sanki Akgün Altuğ, SATSO Yönetim Kurulu Üyesi isimlerini belirlerken “meslek komiteleri” ile ortak bir karar almış gibiydi.

Öte yandan Mahmut Kösemusul’un listesi ise adeta birilerinin “ricası” üzerine hazırlatılmış olarak karşımıza çıktı…

Zaten seçim günü SATSO’da “kulislerde” en çok konuşulan konu da Kösemusul’un hazırladığı Yönetim Kurulu listesiydi.

Hatta Mahmut Kösemusul’a destek vereceği bilinen bazı isimlerin bile bu yüzden Akgün Altuğ’a destek oldukları ifade ediliyor.

Dahası Akgün Altuğ’un SATSO Başkanlığı seçimlerini bu kadar açık ara kazanması da Kösemusul’un hazırladığı listeye bağlanıyor…

Evet, SATSO seçimleri Sakarya için önemliydi. İki isim yarıştı ve seçime iyi hazırlanıp en iyi SATSO Yönetim Kurulu listesini hazırlayan Akgün Altuğ ve ekibi kazanan taraf oldu.

İnşallah Akgün Altuğ 2011 yılında olduğu gibi, önümüzdeki yıl yani 2019’daki yerel veya genel seçimlerinden birinde tekrar “aday adayı” olup “istifa” etmez!

Akgün Altuğ’un bir daha böyle bir hataya düşeceğini zannetmediğimizi ifade edip “SATSO’da ikinci Akgün Altuğ dönemi” hayırlı olsun diyelim…