Geçen hafta “medyadetay.com” olarak Sapanca “Özkum Tesisleri” bahçesine “çardak” adı altında yapılan inşaatı gündeme getirdik.

Konu ile ilgili SASKİ’den bir ses seda çıkar mı diye bekledik ama maalesef “Uzunkum’a” gösterilen hassasiyet bu defa gösterilmedi.

Bizde SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’i arayıp konu hakkında bilgi alalım dedik. Ancak Rüstem Keleş “ben daha sonra size döneyim” deyip ortadan kayboldu…

Oysa kendisine çok açık bir şekilde “Özkum Tesisleri” içinde yapılan “inşaatın” yasal veya “ruhsatlı” olup olmadığını soracaktık.

Nitekim SASKİ geçtiğimiz aylarda Sapanca Belediyesi’nin “Uzunkum’da” buna benzer bir uygulamasını “jet” hızıyla müdahale edip yıktırmıştı.

Ancak bu defa işin içinde “Özkum Tesisleri” olunca SASKİ birden bire “üç maymunu” oynamaya başladı…

Bu kısa açıklamadan sonra gelelim “Özkum Tesisleri” içine yapılan inşaata. Bir rivayete göre buraya masumane bir “çardak” yapılıyor.

Bir başka rivayete göre ise o alanda zaten var olan bir tuvalet ile mescidin yıkılarak yerine yenileri yapılıyor. Tabi işin içinde “mescit” varsa akan sular durur.

Ancak bildiğim kadarıyla “Özkum Tesisleri’nin” içinde bir “tuvalet” var. Belki yeterli gelmiyordur. Belki de kiraya verip dışarıya da “hizmet” edecektir…

Bir kere bu rivayetlerden de anlaşılacağı üzere “Özkum Tesisleri” içinde yapılan bu “inşaatlardan” herkesin haberi var.

Tabi yapılan inşaatların “ruhsatı” var mı, yok mu veya o alanda yapılaşma ne kadar “yasal” ondan bahseden yok.

İşin aslını kime sorsan ya konuşmaktan kaçıyor ya da işi “masumane” gerekçelerle geçiştirmeye kalkıyor…

Oysa “Özkum Tesislerinin” bulunduğu yer “sit” alanı. Yani mevcut binalar dışında oraya “çivi” bile çakamazsın.

Gelin görün ki “Özkum Tesisleri” bahçesi resmen “şantiyeye” dönmüş, hummalı bir çalışma var ama “hop hemşerim ne yapıyorsun” diyen yok.

O fotoğraflar bize gelmese, bir gün yolumuz “Özkum Tesisleri’ne” düşüp o “tuvalete” girdiğimizde “bu binalar ne zaman yapıldı” diye birbirimize soracağız…

Netice itibariyle buradan SASKİ Genel Müdürü Sayın Rüstem Keleş’e bir çağrıda bulunmak istiyorum. Zira kendisini “inançlı” ve “adaletli” biri olarak zannediyoruz.

İşin içine Sapanca Gölü girdiğinde de nasıl “şahin” kesildiğini biliyoruz. Bunu “Uzunkum’da” kanıtladı.

Öyleyse “SASKİ; çifte standartlı değil adil ol”demek hakkımız. Bakalım SASKİ “Adalet Mülkün Temelidir” diyebilecek mi, yoksa mülkü, adalete tercih mi edecek...?