Geçen akşam Yenikent duble yol üzerinde SASKİ’ye ait olan ancak üzerinde kapağı bulunmayan rögar yüzünden az kalsın büyük bir facia yaşanıyordu.

Zira tam da Karaman Atıksu Arıtma Tesisleri önünde bulunan duble yol üzerinde açık duran rögar yüzünden kazalar meydana geldi.

Açık kalan rögarı fark edemeyip içine düşen sürücülerin araçlarının lastikleri yarılırken, neyse ki meydana gelen kazalarda can kaybı olmadı…

Aslına bakarsanız kazanın oluş şekline baktığımızda tam anlamıyla bir “facianın” eşiğinden dönüldüğünü söyleyebiliriz.

Duble yolda belirlenen hızda araç kullanırken birden açık kalan rögarın içine düşüyorsunuz ve bir tarafa savruluyorsunuz.

Sonra arkanızdan gelen bir başka araç da aynı şekilde açık kalan rögarın içine düşüp aynı şekilde savruluyor. İnsana böyle bir kazanın korkusu bile yeter…

Öncelikle böyle bir kazayı burunları bile kanamadan atlatan kazazedelere büyük geçmiş olsun.

Maazallah olayın duble yolda meydana gelmesi ve kazanın oluş şekline bakacak olursak, sonuçları çok daha ağır olabilirdi.

Zira belirli bir hız limitinde giderken birden rögar içine düşmek araçların savrulup takla atmasına ve can kaybının yaşanmasına neden olabilirdi…

Peki, şimdi bu işin sorumlusu kim? Vatandaşa “duble yol olsa da biraz dikkatli git kardeşim” diyecek halimiz yok.

Zaten kimse de duble yolda seyir halindeyken SASKİ’ye ait bir rögarın kapağı var mı yok mu diye de dikkat etmez!

Adı üstünde burası duble yol. Araçlar vızır, vızır gelir geçer! Öyleyse işin sorumlusu kim veya kimler…?

Kuşkusuz bu işin sorumlusu SASKİ’nin ta kendisidir. Ancak ne hikmetse SASKİ’den sanki hiç bir şey olmamış gibi ses seda çıkmamaktadır.

Zaten ses çıksa şaşarım. Velev ki SASKİ bu konuda bir açıklama yapmış olsa mazereti de hazırdır.

Verecekleri cevap “rögar kapakları çalınıyor biz ne yapalım?” İşte SASKİ’nin konuya bakış açısı bu kadar basittir…

Kusura bakmayın ama tam da SASKİ’nin burnunun dibinde, arıtma tesisinin olduğu yoldaki rögarın kapağı yoksa bunu hiçbir şekilde izah edemezsiniz.

Elbette o rögar kapağı çalınmış olabilir! Ancak öyle bile olsa bu geçerli bir mazeret değildir. Zira bunun tedbirini alacak olan da yine SASKİ’nin ta kendisidir.

Nitekim açık rögar yüzünden kaza yapıp araçları zarar gören vatandaşın muhatabı hırsızlar değil SASKİ’dir. Öyleyse “SASKİ bu hesabı vermeli” ama nerede…?