Geçtiğimiz gün yaşanan gelişme sonrasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Alo 183 Çağrı Merkezi Sakarya Lokasyonunun Diyarbakır’a taşınacağı ortaya çıktı.
55 Sakaryalının çalıştığı Çağrı Merkezi’nin Diyarbakır’a taşınması yönünde karar verilince burada görev yapanlar büyük bir şok yaşadı.
Hiçbir şeyden habersizce sabah iş başı yapanlar, birkaç saat sonra çağrı merkezinin Diyarbakır’a taşınacağını öğrendi. Ve kendilerine “Diyarbakır’a gelmek isteyenler gelir, istemeyen de kusura bakmasın” denildi.
55 genç bir anda işsiz olarak ortada kaldı.
Peki çağrı merkezi neden Diyarbakır’a taşınıyor? Kim ya da kimler, niçin böyle bir karar aldı?
Evi, barkı, ailesi Sakarya’da bulunan 55 çalışan, Diyarbakır’a gitme konusunda isteksiz. Bu da son derece normal.
İnsanın bir günde böyle karar alıp, bütün yaşantısını değiştirmesi o kadar kolay değil tabi.
Çağrı merkezi Sakarya’ya, dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam tarafından kazandırılmıştı.
Hatta Bakan İslam açılışta yaptığı konuşmada, “Lokasyonumuzu çok iyi organize ettik. Eğer ileriki günlerde kapasite artırımına ihtiyacımız olursa yeni açtığımız bina bu manada da donanımlı. Hemen bunu da yapabilecek durumdayız” demişti.
Peki üzerinden 1,5 yıl geçmeden merkez neden Sakarya’dan alınıyor? Eski Bakan İslam’ın ifade ettiğine göre, Diyarbakır ekonomisine katkı vermek amacıyla böyle bir karar alındı.
Sakarya çok mu zengin? Diyarbakırlı 55 gence yeni iş kapısı açarken, Sakarya’da işten çıkarılan 55 genç ne olacak?
Sakaryalı milletvekillerinden ise konuyla ilgili olarak şu ana kadar en küçük bir açıklama yok. Ne iktidar ne de muhalefetten hiçbir ses çıkmadı.
Kim bilir belki de daha çağrı merkezinin Diyarbakır’a taşınacağından haberleri bile yoktur.
Sakarya’yı taşısalar kimsenin umurunda olmaz ya neyse.
Şimdi, çağrı merkezinde görev yapan 55 Sakaryalı genç, özellikle iktidar milletvekillerinin bu konuda bir girişimde bulunmasını bekliyor ve seslerini duyurabilmek için harekete geçti.
Ne diyelim inşallah iş işten geçmeden önce birileri bu gençlerin sesini duyar.