Sakarya ciddi bir değişimin eşiğinde! Bu değişim önce Sakarya Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı’nın ilimize gelmesiyle başladı.

Eyüp Pınarbaşı’nın göreve başlamasıyla özellikle “FETÖ” operasyonları konusunda ciddi bir çalışma başladı.

Ancak daha sonra bazı nedenlerden bu mücadele sekteye uğradı. Daha doğrusu birileri “FETÖ” ile mücadele konusunu sulandırmaya kalktı…

“FETÖ” ile mücadele konusunda yalnız kalan Eyüp Pınarbaşı geçirdiği rahatsızlık nedeniyle uzunca bir süre rapor almak durumunda kaldı.

Maalesef bu süre zarfında “FETÖ” ile mücadele konusu Sakarya’da “duraklama dönemine” girdi.

Yani Sakarya Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı’nın raporlu olduğu dönemde “FETÖ” ile ilgili mücadelede hiçbir çalışma yapılmadı dersek yalan olmaz…

Muhtemelen Ankara bu durumdan fazlasıyla rahatsız oldu ve devreye iki önemli kararname girdi!

Bunlardan biri Valiler Kararnamesi oldu ve Hüseyin Avni Coş merkeze alınarak yerine Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu getirildi.

Son olarak da HSK’nın kararnamesi ile Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel Afyon’a gönderilerek yerine Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun atandı…

Üç taze kan ve konularında önemli işler yapmış üç isim, özellikle Sakarya’nın iç içe geçmiş “garip ilişkiler yumağını” çözmek için bir ümit oldu.

Zira bundan sonra “duraklama dönemine” giren “FETÖ” ile mücadele konusunda ses getirecek önemli operasyonların peşi sıra geleceğine hep birlikte şahit olacağız.

Bu sadece bir tahmin ama “FETÖ” ve diğer konularda “yok artık” deyip bazılarının “küçük dilini yutacağı” operasyonlar yaşanırsa hiç kimse şaşırmasın…!

Kim ne derse desin, Sakarya yıllardır “FETÖ’nün” at koşturduğu ve büyük mali kaynakların aktarılıp, aktarılmaya da devam edildiği en önemli şehirlerden biri oldu.

Kimi makam ve mevki kimi de maddi çıkar uğruna “FETÖ’cülerle” aynı yatağa girdi. Bazıları da daha düne kadar bu “FETÖ” bozuntularına “körü körüne” sahip çıktı.

Adam “Bylock” kullanıcısıymış, düne kadar Bank Asya’da milyonlara varan hesabı varmış, bütün bunlar görmezden gelinip birileri adeta “kahraman” ilan edildi…

Uzun lafın kısası Sakarya her dönem “garip ilişkiler yumağı” içinde olan bir il oldu. Ancak iş son zamanlarda iyice çığırından da, rayından da çıktı.

Bu anlamda Sakarya’yı “garip ilişkiler yumağı” içinde bulan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun ve Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı’nın işi çok zor.

Ancak “Sakarya’ya iyi bir format lazım” geldiği de ortadadır! Bu formatı atacak olan da Sakarya Valisi, Cumhuriyet Başsavcısı ve Emniyet Müdürü’nden başkası değildir…