Dün Sakarya Valiliği’nin ilimizle ilgili hazırlanan tanıtım görüntülerini konu alan bir programı oldu.

Aslına bakarsanız toplam beş dakika civarında olan ve adıda “Huzur Coğrafyası Sakarya” olan bu tanıtım görüntüleri çok daha önceden “sosyal medyaya” düşmüştü.

Hatta “sosyal medyada” izleyenler tarafından“yaşadığımız şehri tanıyamadık” şeklinde tepki almış ve bazı yönleri de“eleştiri” bombardımanına tutulmuştu…

Aslına bakarsanız adı “Huzur Coğrafyası Sakarya” olan bu tanıtım görüntülerini bizde “sosyal medya” üzerinden izleme fırsatı bulmuştuk.

Bu görüntüleri ilk defa “sosyal medya” üzerinden izlediğimizde bizim de tepkimiz “yaşadığımız şehri tanıyamadık” şeklinde olmuştu.

Hani bu şehirde yaşamayıp her gün gelip geçtiğimiz cadde ve sokakları görmesek, gerçekten Sakarya’ya “hayran” kalmamak mümkün değil…

Yinede mekânlar özenle seçilip görüntü efektleri kullanılmış olsa da Sakarya adına iyi bir çalışma olmuş.

Buna rağmen “Huzur Coğrafyası Sakarya”konulu tanıtım filminin hazırlanması ile ilgili iki konunun çok alakasız olduğunu söyleyebilirim.

Bunlardan birincisi “Huzur Coğrafyası Sakarya” konulu tanıtım filminin “4 K” teknolojisine göre hazırlanması fazla abartılı olmuş…

Nitekim “4 K” yayını Türkiye için çok yeni bir teknoloji. Bildiğim kadarıyla şimdiye kadar“4 K” yayına geçen sadece TRT’nin bir kanalı oldu. Oda “test” yayını yapıyor.

Bunun dışında ulusal bazda yayın yapan diğer televizyonlar ise hala daha doğru dürüst “HD” yayına bile geçemedi.

Kaldı ki ulusal televizyonların tamamı “4 K” yayın yapsa bile bu teknolojiye uygun televizyonunuz yoksa zaten o görüntüleri izleyemezsiniz…

İkincisi ise Sakarya’nın tanıtımının yapıldığı ve büyük bir özenle hazırlandığı her halinden belli olan bu filmde “Toyota” reklamının fazlaca yapılmış olması.

Toplamda beş dakika süren “Huzur Coğrafyası Sakarya” konulu tanıtım filminde neredeyse 1,5 dakika “Toyota” Fabrikası’na yer verilmesi anlamsız olmuş.

İnsan o görüntüleri izlerken sanki araya “Toyota” Fabrikası’nın “reklamı” alınmış gibi bir izlenime kapılıyor…

Bu iki konu dışında genel hatlarıyla baktığımızda “Huzur Coğrafyası Sakarya” tanıtım filmi ile ilgili iyi ve düzgün bir iş yapıldığı da ortadadır.

Beş dakikalığına da olsa hazırlanan görüntüler eşliğinde Sakarya’nın insana “huzur”veren tarafınıizlemenin keyif verdiğini söyleyebiliriz.

Dolayısıyla internette de dolaşımda bulunan o görüntüleri izleyip “Sakarya’ya 4 K bakmak” ayrıcalığını kaçırmamanızı tavsiye ederiz…