Son valiler kararnamesiyle 40’ın üzerinde valinin görev yeri değişmişti. Ayrıca bu kararname ile 20 isim Merkeze alınmıştı.

Malum bu son kararname ile Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da Merkeze alınan valiler arasında yer aldı.

Hayırlı uğurlu olsun. Devletin her makamı kutsaldır. Zira bir kere vali oldun diye ömür boyu il valisi kalacaksın diye bir şey yok…

Nitekim Sakarya’ya da Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu atandı. Öğrendiğimiz kadarıyla İrfan Balkanlıoğlu da Ordu’ya veda etti.

Bugün Sakarya Valiliği’nde göreve başlayacak. Gelen giden derken bir 10-15 gün “hayırlı” olsun faslı yaşanır.

Ondan sonra da Sakarya Valisi olarak ilin içinde bulunduğu sıkıntılara, problemlere yoğunlaşma başlar…

İrfan Balkanlıoğlu ile ilgili olarak çok fazla bir bilgiye sahip değiliz. Ancak Ordu’da ki meslektaşlarımızdan iyi “referanslar” geldiğini söyleyebiliriz.

Bizi tanıyan bilen Ordulu meslektaşlarımız genellikle İrfan Balkanlıoğlu’nun Sakarya’ya atanması ile ilgili olarak “çok şanslı” olduğumuzu ifade ettiler.

Özellikle de “mütevazı” bir kişiliği olduğunu dile getirip medyaya bakışının da “müspet” olduğu söylediler…

Elbette İrfan Balkanlıoğlu’nun Sakarya’ya atanması ile birlikte bazı olumsuz haberler de yapıldı.

Daha Sakarya’ya gelmeden bir takım farklı imajlar verilmeye kalkışılsa da bu haberlerin iyi niyetle yapılmadığı da ortada.

Doğrusu bu haberlerle sanki birileri İrfan Balkanlıoğlu’nun Sakarya Valisi olarak atanmasından rahatsız olmuş gibi bir hava oluşturdu diyebiliriz…

Eğer gerçekten İrfan Balkanlıoğlu’nun Sakarya’ya atanması birilerini rahatsız etmişse doğru bir iş yapılmış demektir.

Zira Sakarya’da özellikle “FETÖ” operasyonları konusunda yapılacak çok fazla iş olduğu ortadadır.

Dolayısıyla bundan rahatsız olanların İrfan Balkanlıoğlu daha Sakarya’ya gelmeden bir “algı operasyonuna” başlamasının anlamı da budur…

Kim ne derse desin, Sakarya Valiliği’ne İrfan Balkanlıoğlu’nun getirilmesi özellikle “FETÖ” ile mücadele konusunda Sakarya Emniyet Müdürlüğü’ne de güven vermiştir.

Artık bundan sonra Sakarya Valiliği, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Sakarya Emniyet Müdürlüğü’nün koordineli çalışmasıyla “FETÖ” ile mücadele hız kazanacaktır.

Fazla söze gerek yok; “Sakarya’nın yeni Valisi hayırlı olsun.” Allah utandırmasın! Özellikle “FETÖ” ile mücadele konusunda Allah yardımcınız olsun…