AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, önceki akşam Sakaryalı basın mensuplarıyla bir araya gelip, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bu toplantıda Üstün, Sakarya için seçimden önce verdikleri sözlerin arkasında olduklarını ve hayata geçirilmesi için de girişimde bulunduklarını söyledi.

Malum, daha önceki tüm seçimlerde olduğu gibi Sakaryalı 1 Kasım genel seçimlerinde de AK Parti’ye büyük destek verdi.

Sakaryalı AK Parti’yi seviyor, AK Parti’de Sakaryalıyı.Sakaryalılar bu sevgilerini her seçimde gösteriyor.Şimdi ise verilen desteğin karşılığının alınma zamanı.

Zaten Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün de, bu desteğin küçümsenemeyeceğini dile getirerek, yapılacak yatırımların sırada olduğunu belirtiyor.

AK Parti, Sakarya’da önceliği bin yataklı hastaneye verecek. Hastane için yer arayışları devam ederken, hemen arkasında da Kadın Doğum Hastanesi geliyor.

Üstün, Kadın Doğum Hastanesinde yüklenici firmanın bir takım kusurları bulunduğunu, bunun içinde bazı aksamalar yaşandığını söyledi. Ve ayrıca, “Benim sorumluluğumda olsa, firma hakkında soruşturma başlatırım” dedi.

Bu ifade de, Üstün’ün Sakarya’ya yapılacak yatırımlara ne kadar önem verdiğini ve yakından takip ettiğini gösteriyor.

Ve bir de, Sakarya’ya ikinci üniversite konusu var.

Bu konuda çok önemli. Çünkü Sakarya Üniversitesi binlerce öğrencisiyle Sakarya ekonomisine gerçekten de büyük destek oluyor.

İkinci bir üniversitenin açılması demek, birçok sektörde iş imkanı demek, ekonomik girdi demek.

Ancak bu konuda, yatırım yapacak bir babayiğit aranıyor.

Eğer Vakıf Üniversitesi olmazsa, ikinci devlet üniversitesi için de gerekli girişimlerde bulunacaklarını söyleyen Üstün, “AK Parti söz verdiyse mutlaka yapar” diyerek, verdikleri sözlerin arkasında durduklarını bir kez daha gösteriyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün’ün değindiği bir başka önemli konu da Sakaryalı bir bakanın olması.

Gerçi Üstün, Bakan olmasa da Sakarya’ya yatırımların devam edeceğini söyledi.

Ama kabinede Sakarya’dan bir bakan olması, şüphesiz Sakaryalılar için çok önemli.

Evet, Sakaryalılar “AK Parti söz verdiyse yapar” sözüne her zaman güvendi, gereken desteği verdi. Şimdi hizmet zamanı.