Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu uzun zamandır unutulmaya yüz tutmuş bir uygulamayı tekrar başlattı.

Devlet-Millet buluşması kapsamında “halkla buluşma günleri” düzenleyen Balkanlıoğlu vatandaşın dert ve isteklerini dinlemeye başladı.

Böylece uzun zamandır vatandaşa kapalı bulunan Sakarya Valiliği kapısını da vatandaşa sonuna kadar açmış oldu…

İlki geçtiğimiz ay Adapazarı Kaymakamlığı’nda bu ayki ise dün Sakarya Valiliği’nde yapılan bu toplantıların amacı belli.

Adından da anlaşılacağı üzere devlet ile milleti bir araya getirip istek ve şikâyetleri birinci ağızdan dinlemek.

Tabi bu “halkla buluşma günlerinde” vatandaşın dile getirdiği istek ve şikâyetlerin de sonuna kadar takipçisi olmak…

Doğrusu “halkla buluşma günlerini” başlatmasından dolayı Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu kutlamak gerekir.

İnşallah Vali Balkanlıoğlu Sakarya’da kaldığı süre içinde bu “halkla buluşma günleri” kesintisiz devam eder.

Vatandaş da derdini, isteğini, şikâyetini, sıkıntısını devletin Sakarya’da ki en yetkili ismine anlatma imkânı bulur…

Bu tür toplantıları yapmak gerçekten zordur. Üstelik cesaret de ister. Zira vatandaşın nasıl bir şikâyetle karşınıza dikileceğini kestirmek güçtür.

Kaldı ki zorluğu nedeniyle Sakarya’da görev yapan valilerin birçoğu Devlet-Millet buluşması kapsamında yapılması gereken “halkla buluşma günlerinden” hep kaçmıştır.

Dolayısıyla Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun bilinen ancak uygulamaktan kaçınılan “halkla buluşma günlerini” tekrar başlatması gerçekten önemlidir…

Keşke bu tür toplantıları sadece Vali İrfan Balkanlıoğlu değil, Sakarya’daki bütün belediye başkanları da yapmış olsa!

Onlar da tıpkı Vali Balkanlıoğlu gibi en az ayda bir kere “halkla buluşup” milletin derdini, sıkıntısını dinlese, fena mı olur? Tam tersi son derce de yararlı olur!

Kendisine “oy vereniyle, vermeyeniyle” ayda bir kerecik olsun bir araya gelen belediye başkanı “gönüllerin sultanı” olur…

Netice itibariyle belediye başkanlarının “halkla buluşma günleri” düzenlemeleri konusu “olmayacak duaya âmin” demekten başka bir şey değil!

Öyleyse hazır Vali İrfan Balkanlıoğlu, belediye başkanlarının aksine, Devlet-Millet buluşmasını başlatma cesareti göstermişken, vatandaş olarak bunun kıymetini bilelim.

Şehrimizin, ilçemizin, mahallemizin veya sokağımızın sıkıntılarını soğuk ve cansız “beyaz masaya” değil, “Sakarya Valisi’nin halkla buluşma günleri” vasıtasıyla iletelim…