Sakarya Emniyet Müdürlüğü dün sabah il genelinde çok geniş kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi.

“Şafak 54” adı verilen ve bin polisin katıldığı operasyonda adeta “hava, kara ve denizden” belirli noktalara ani baskınlar yapıldı.

Tabi bu kadar geniş kapsamlı bir operasyon olunca ortaya “aksiyon filmlerini” aratmayan görüntüler çıktı…

Sakarya Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonun envanterine gelince; ele geçirilenler malzemeler hayli kalabalık oldu.

Toplamda “47 mahalleye” yapılan operasyonlarda çeşitli çap ve markalarda silah ve bu silahlara ait mermiler bulundu.

En önemlisi de “Şafak 54” operasyonu ile birlikte bol miktarda çeşitli uyuşturucu madde ele geçirildi…

Bunca yıldır Sakarya’da “gazetecilik” mesleğini yapıyorum. Polis, adliye muhabirliği başta olmak üzere hemen her konuda haberin içinde olduk.

İlk defa Sakarya’da bin polis ile “hava” destekli yapılan bu kadar geniş çaplı bir operasyona şahit olduk.

İnşallah bu operasyon son olmaz ve devamı gelir. Zira uzun zamandır “kimyası” bozulan Sakarya’nın bu tür operasyonlara ciddi manada ihtiyacı vardı…

Anlaşılan Sakarya’da, Valisi, Cumhuriyet Başsavcısı ve tabii ki Emniyet Müdürü ile birlikte nihayet özlenen birliktelik sağlanmış gözüküyor.

Nitekim böyle büyük bir operasyonda Sakarya Valisi, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı ve Sakarya Emniyet Müdürü’nün koordineli hareket ettikleri belli!

Muhtemelen bundan sonra ki günlerde dün sabah gördüğümüz “Şafak 54” operasyonunun değişik versiyonlarına sık sık şahit olacağız…

Hazır Sakarya’da kurumlar arası bu birliktelik ve uyum sağlanmışken, benzer operasyonları “FETÖ” terör örgütüne yönelik olarak da görmek istiyoruz.

Zira bazı nedenlerden dolayı “FETÖ” terör örgütüne yönelik operasyonlar uzun zamandır kesintiye uğramıştı.

Temennimiz “FETÖ” terör örgütü mensuplarının üzerine de “Şafak 54” operasyonu gibi gidip Sakarya’nın bu “haşhaşilerden” biran önce temizlenmesidir…

Bu arada şunu da hatırlatmakta yarar var; Sakarya Emniyeti sabahın erken saatinde bin polis ve “helikopter” destekli “47 mahallede” operasyon yaptı.

Bu kadar geniş çaplı bir operasyona rağmen tek bir vatandaş bile rahatsız olmadı. Adeta “tereyağından kıl çeker gibi” operasyon yapıldı.

Anlayacağınız her yönüyle, “Sakarya Sakarya olalı böyle operasyon görmedi.” Sakarya Valisi, Cumhuriyet Başsavcısı ve Emniyet Müdürü’nden devamını bekliyoruz…