Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son zamanlarda yaptığı her toplantıda sık sık “metal yorgunluğundan” bahsediyor.
Nitekim üç yıl aradan sonra dün ilk kez katıldığı AK Parti grup toplantısındaki konuşmasında da “metal yorgunluğuna” değindi.
Özellikle de teşkilatlara, belediye başkanlarına ve vekillere yönelik konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyu hep “metal yorgunluğuna” getirmesi tesadüf değil…
Peki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği bu “metal yorgunluğu” denen şey nedir?
Teknik ve sözlük anlamına göre; “sürekli çalışan veya belirli bir yükün sürekli uygulanması sonucu metal malzemenin dayanım özelliğini yitirmesine “ denir.
Örnek vermek gerekirse, bir teli sürekli olarak aşağı ve yukarı büktüğümüzde tel büküldüğü noktadan ısınır ve kopar. Kopma “metal yorgunluğunun” son noktasıdır…
“Metallerde” böyle de “metal yorgunluğu” denen şey insanlarda nasıl ortaya çıkıp kendini belli ediyor?
İnsanlardaki “metal yorgunluğu” da hasta olmadıkları ve herhangi bir fiziki değişime uğramadıkları halde “performans” düşüklüğü olarak kendini gösteriyor.
Yani başlangıçta yaptıkları işlerde başarılı olan bu insanlar zamanla “egolarına” teslim olup kendilerini bitiriyorlar…
Başlangıçta sahip oldukları makam ve mevki sayesinde insanların ilgisi hoşlarına gidiyor. Medya da her yaptıklarını “manşete” taşıyınca “nefis kabardıkça kabarıyor.”
Bir süre sonra etrafları “çıkar gruplarıyla” doluyor ve çevreleri kalın bir “zırhla” örülmeye başlıyor…
Tek tük “eleştiri” yapmaya kalkanlar olursa o kişiler hemen “aforoz” edilip eleştiri sahibini yok etmek için her yol deneniyor…
Bu durum zamanla daha tehlikeli bir boyut alıp kendilerini “insanlara hizmet etmek için seçilmiş özel biri” olarak görmeye kadar gidiyor.
Asla ve kat’a yanlış yapmadıklarına inanıp, çevresinde kendini uyarmaya kalkanlar olursa o da “düşman” gibi görülmeye başlanıyor.
“Egoları” şiştikçe şişiyor ve en ufak bir eleştiri karşısında sinirler gerilip “dava arkadaşlarını” bile kırıp dökebiliyorlar…
İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan da parti teşkilatları, belediye başkanları ve vekillere mesaj verirken “metal yorgunluğu” örneğini boşuna vermedi.
Zira nasıl ki yenisi ile değiştirilmeyen “metal yorgunu” bir vida koskoca uçağın düşmesine sebep oluyorsa, AK Parti’de de değişimin olması kaçınılmazdır.
Maşallah bu anlamda “Sakarya metal yorgunu bir il.” Tel örneğinde olduğu gibi artık koptu kopacak…
Dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dikkat çektiği metal yorgunluğu hafife alınacak bir konu değil. Bu nedenle de en kısa zamanda önlem alınması gerekiyor…