Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın kilitlendiği referanduma sadece 1 ay kaldı.
Herkes, 16 Nisan tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı sistemi halk oylamasını bekliyor.
Uzun süredir büyük tartışmalara neden olan Cumhurbaşkanlığı sisteminin uygulamaya geçirilip geçirilmemesi, referandumla vatandaşa sorulacak.
Referanduma sayılı günler kala birçok araştırma şirketi yaptıkları anketlerin sonuçlarını yayınlıyor.
Merakla beklenen referandum sonrasında evet mi çıkar yoksa hayır mı, orasını bilemeyiz ancak tek temennimiz, ülkemiz için en hayırlısının olması yönünde.
Siyasi partiler de referandum sürecini en iyi şekilde değerlendirmenin telaşında.
Referandum tarihi açıklanmadan önce bile sanki tarih belliymiş gibi çalışan parti, yine her zaman olduğu gibi AK Parti oldu.
AK Parti, tarih kesinleştikten sonra da her birimi ile sahaya indi ve gece-gündüz demeden vatandaş buluşmalarına ağırlık verdi.
Partilerin liderleri de aynı şekilde düzenlenen mitinglerde vatandaşı, kendi görüşleri yönünde ikna edebilmek için il il dolaşmaya başladı.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, günde iki il dolaşıp vatandaşla buluşuyor.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sahada. Hatta geçtiğimiz gün Sakarya’ya gelen ve Kadınlar Günü nedeniyle Sakaryalı kadınlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, ardından Kent Meydanında vatandaşlara hitap etti. Gerçi Kılıçdaroğlu, her zaman olduğu gibi Kent Meydanını arzu ettiği gibi doldurmadı.
MHP Lideri Devlet Bahçeli ise, çalışmalara öncelikli olarak salon toplantılarıyla başladı. 1 Nisan’da da Sakarya’da bir miting düzenlenmesi bekleniyor.
MHP’nin mitinginin, CHP’ye göre daha görkemli geçeceği beklentisi hakim.
AK Parti’nin Sakarya’da planlanmış bir mitingi görünmüyor. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yine Sakarya’yı es geçmedi ve kendisi için ayrı bir yeri olduğunu her fırsatta dile getirdiği Sakarya’ya 16 Mart’ta geliyor.
Erdoğan’ın Sakarya mitinglerini bilen bilir. Kent Meydanı insan kalabalığını almaz. Erdoğan’ın sevdiği gibi Sakaryalılar da Erdoğan’ı sever.
16 Mart’ta Sakaryalılar bu sevgisini bir kez daha Erdoğan’a gösterecektir.