Yeni Sakarya Adliyesi’nin Camili’de Valilik Kampusu yanındaki alana yapılacağının ortaya çıkması yeni bir tartışma başlattı.
Doğal olarak AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün’ün yeni “Sakarya Adliyesi” ile ilgili açıklamasına ilk uyarı da “Sakarya Barosu’ndan” geldi.
Baro Başkanı Zafer Kazan yaptığı açıklamada yeni “Sakarya Adliyesi’nin” yapılacak olmasından dolayı yetkililere teşekkür ederken yer konusunda ikazda bulundu…
Zira Zafer Kazan’a göre Valilik yanında bulunan arazi yeni “Sakarya Adliyesi” için uygun bir yer değil!
Nedeni ise şehre ve ulaşım kanallarına uzak bir mesafede olması ve Sakarya’dan geçecek olan otobanın Camili bölgesini ikiye bölecek olması.
Ayrıca 6-7 ilin bağlı olacağı “Bölge Adliye İstinaf Mahkemesi’nin” şehir merkezine yapılırken “Sakarya Adliyesi’nin” merkez dışına yapılacak olması…
Dolayısıyla Zafer Kazan’ın yeni “Sakarya Adliye Binası’nın” yapılması gereken yer ile ilgili de teklifi var.
İşaret edilen yer ise Donatım mevkiinde bulunan ve “Ağır Bakım Fabrikası’na” ait prefabrik yapılarla depo olarak kullanılan “130 dönümlük” arazi.
Zafer Kazan yeni “Sakarya Adliyesi’nin” bu alana yapılmasının özellikle vatandaşın ulaşımda sıkıntı yaşamaması adına isabetli bir tercih olacağını ifade ediyor…
Doğrusu mevcut “Sakarya Adliye Binası” yapılmaya başlandığı ilk günden buyana hep bir tartışma konusu oldu.
Her gün binlerce insanın gidip geldiği “Sakarya Adliye Binası” şehre uzaklığı ve ulaşım sıkıntısı nedeniyle halen daha şikâyet konusu olmaya devam ediyor.
Öyleyse madem yeni bir “Sakarya Adliye Binası” yapılmasına karar verildi, başta vatandaşların şikâyeti ve Baro’nun bu konudaki uyarıları dikkate alınmalı…
Dolayısıyla Baro Başkanı’nın bu konuda işaret ettiği “Ağır Bakım Fabrikası’nın” prefabrik yapılarla depo olarak kullanılan alan yabana atılacak bir teklif değil.
En azından üzerinde ciddi olarak durulmalı. Oldubittiye getirmeden artıları eksileri konuşulup ona göre bir karar verilmeli.
Zira “Sakarya Adliye Binası” dediğiniz yarın “tüh-vah” edip yerinden sökülüp taşınacak bir yapı değildir…
Netice itibariyle her gün binlerce insanın işinin düştüğü “Sakarya Adliye Binası’nın” vatandaşın en kolay ulaşabileceği noktada olmasında fayda vardır.
Üstelik “130 dönüm” gibi arazinin büyüklüğü de dikkate alındığında daha kapsamlı bir projenin hazırlanıp gelecekte de genişleme imkânı bulunabilecektir.
Bu konuda AK Parti Sakarya milletvekilleri nihai bir karar vermeden yapılacak olan “Sakarya Adliye Binası’nın yeri” konusunda çeşitli görüşleri de dikkate almalıdır…