Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalılar, Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen otizm farkındalık etkinliği Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD, Adapazarı Özel Eğitim Anaokulu,  Selçukbey İlkokulu iş birliğiyle yapıldı.
Gerçekleştirilen etkinlikte engelli çocuklar diğer yaşıtlarıyla bir araya gelerek ağaç diktiler. Etkinliğe katılan tüm çocuklara Halk Sağlığı Müdürlüğünce hazırlanan “Kalbimde Otizme Yer Açtım” sloganı taşıyan tişörtler giydirilerek ortak bilinç oluşturulmaya çalışıldı.



Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve eşi Aylin Coş da etkinliğe katılarak destek verdiler, çocuklarla sohbet ederek birlikte fidan diktiler. Fidan dikme etkinliğine Halk Sağlığı Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve AFAD yetkileri de katıldı.
Konuyla ilgili aktiviteler Adapazarı Özel Eğitim Anaokulunda her iki okulun öğrencilerinin el becerilerini sergiledikleri faaliyetlerle devam etti ve çocuklara hediyeler verildi.



Öte yandan Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri hafta boyunca yaptıkları farkındalık çalışmalarında, otizmi doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan karmaşık nöro-gelişimsel bir bozukluk olarak tanımlarken; ilişki kurma ve sürdürmede zorlanma,  göz kontağı kuramama, duyguları ifade edememe, etkileşim başlatma ve sürdürmede zorlanma, aynılıkta ısrar, rutine sıkı bağlılık, sınırlı ve yoğun ilgi alanı, duyusal az veya çok uyarılma gibi belirtiler gösterebileceği ve ailelerin çocuklarındaki davranışları çok iyi gözlemlemeleri gerektiği konusunda bilgi verdiler.