85 farklı ülkenin katıldığı HIMSS + Eurasia Konferansında konuşan Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dt. Metin Çoban, dijital hastanecilikte Türkiye ve Avrupa’da en üst seviye olan seviye 7 Sertifikasını almalarının öyküsünü anlattı.

HIMSS + Eurasia Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Konferansı ve Fuarı, 11 Kasım Çarşamba günü açıldı. T.C. Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca ile HIMSS Başkanı & CEO’su Hal Wolf ve T.C. Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Dr.ŞuayıpBirinci’nin konuşmaları ile açılan etkinlik, ExpoNext Dijital Kongre ve Fuar platformunda devam etti. 3 gün süren etkinlikler kapsamında HIMSS + Eurasia platformu üzerinden devam eden 85 farklı ülkeden katılımın sağlandığı online konferanslarda dijital hastanecilik alanında yapılan çalışmalarla ilgili  HIMSS 7 Sertifikası alarak önemli bir başarıya imza azan Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde yapılan çalışmalarla ilgili Başhekim Dt. Metin Çoban sunum gerçekleştirdi.

Masterclass (M5): EMRAM - O EMRAM ve Başarı Hikayeleri (HIMSS Türkiye) konulu konferansta konuşan Başhekim Çoban, Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin HIMSS O-EMRAM (dijital hastane) kriterlerine göre Türkiye ve Avrupa da en üst seviye olan seviye 7 Sertifikası alan ilk hastane olmasının öyküsünü anlattı. Konferansa katılarak sunumları takip eden İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, dijital hastanecilik hizmetlerinin teknolojik alt yapıyla sağladığı avantajların önemine değinerek, HIMSS 7 Sertifikası alan Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile bir kez daha gurur duyduklarını dile getirdi. Öğütlü, hastane yönetimine, Sağlık Müdürlüğü Bilgi Sistemleri çalışanlarına, diş hekimlerine, hemşirelere, bilgi işlem personellerine ve diğer hastane personeline özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.