Akılcı Antibiyotik Kullanımına dikkat çekmek ve 20-26 Mart Tuza Dikkat Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, vatandaşlara her iki konuyla ilgili önemli uyarılarda bulunuldu.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr.Aziz Öğütlü, "Hekiminiz yazmadıkça antibiyotik kullanmayın ve talep etmeyin. Gereksiz antibiyotik kullanmak size değil vücudunuzdaki bakterilere direnç kazandırır. Antibiyotik ağrı kesici, ateş düşürücü değildir, her hastalıkta kullanılmaz" diyerek,  aşırı tuz kullanımının da yüksek tansiyon, kalp-damar hastalıkları, felç, böbrek hastalıkları ve kanser gibi bir çok hastalığa neden olduğunu belirterek, iyotlu tuz tüketmenin önemine değindi.


Klasik Müzik Orkestrası ve Büyükşehir Bando Ekibinin de renk kattığı etkinlikte çocuklara balon, yetişkinlere el kitapçığı dağıtılarak gereksiz antibiyotik ve aşırı tuz tüketiminin zararlarıyla ilgili farkındalık oluşturuldu.


Kurulan stantlarda vatandaşlara, sağlık ekipleri tarafından; "Antibiyotik virüslerin neden olduğu hastalıkları değil, bakterilerin neden olduğu hastalıkların tedavisinde kullanılır, yemeklerinize tuzu piştikten sonra ekleyin, tuzu serin, kuru, ışıksız ortamda ve koyu renkli kaplarda saklayın, İyotlu tuz çocuklarda zeka geriliğini ve beyin hasarını önler, okul başarısını arttırır" öneri ve uyarılarında bulunuldu.
Öğütlü, etkinliğe katkılarından dolayı Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Uzman Dr. Aydın Sarı'ya teşekkür etti.