Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) Korucuk Kampüsü’nde hizmete giren Merkezin açılışına, SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Ak, Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Özcan Öktem, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Hasan Bektaş, SAÜEAH Başhekimi Doç. Dr. Yakup Tomak, Korucuk Kampüsü Yöneticisi Başhekim Yardımcısı Dr. Fehmi Çelebi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği İdari Sorumlusu, Tüp Bebek Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Serhan Cevrioğlu ile kamu hastanelerinin başhekimlerinin yanı sıra idari personel ve sağlık çalışanları katıldı.

Sakarya’ya kazandırıldı
Tüp Bebek Merkezi’ni gezen Genel Sekreter Sağlam, yapılan çalışmalarla ilgili Prof. Dr. Cevrioğlu’ndan bilgi aldı. Sağlam, ülkemizde özel teşebbüslerle açılan tüp bebek merkezlerinin yanında bugün kamu hastaneleri olarak beşinci tüp bebek merkezinin Sakarya’ya kazandırılmasından dolayı mutluluk duyduklarını dile getirdi. Tüp bebek merkezinin önemli bir merkez olduğunu vurgulayan Sağlam, çocuk özlemi çeken ailelerin bu merkezler sayesinde tedavi imkanlarından yararlanarak evlat sahibi olduğu dile getirdi. Merkezin kurulması için özveriyle çalışan Prof. Dr. Cevrioğlu ve ekibine teşekkür eden Sağlam “Bu önemli merkezi SAÜEAH’a kazandıran ve bu işte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.


Son teknoloji kullanılıyor
İstanbul ve Ankara’da iki kamu hastanesinde olmak üzere İzmir ve Konya’da hizmet veren Tüp Bebek Merkezlerinin yedincisini açtıklarını dile getiren merkez koordinatörü Prof. Dr. Serhan Cevrioğlu, Genel Sekreter Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam ve Başhekim Doç. Dr. Yakup Tomak’a katkılarından dolayı teşekkür etti. Cevrioğlu merkezde, Kadın Doğum, Üroloji, Anestezi ve Histoloji-Embriyoloji branşlarında 8 öğretim elemanının yanısıra, 3 biyolog, 4 hemşire-teknisyen ve yardımcı personelle hizmet verdiklerini dile getirirken, infertilite tedavisine yönelik olarak testisten sperm alınması, üreme hücrelerinin ve oluşturulan embriyoların -196 derecede cryopreservationu (dondurularak saklanma), preimplantasyon genetik tanı için laser’ la embriyo biyopsisi yapabildiklerini kaydetti.

“Hedef en iyisi olmak”
Merkezin mevcut ekip ve donanımıyla ülkemizin en iyi merkezlerinden biri olacağını belirten Cevrioğlu, “Tüp bebek tedavisi çoğunlukla özel merkezler eliyle yürütülmektedir. Tüp bebek tedavisinde kullanılan yüksek teknoloji ürünü ilaçlar, klinik ve laboratuvar hizmetlerine yönelik olarak, özel merkezlerce sunulan tedavi maliyetinin tedavi ayı başına ortalama 8-9 bin TL’den başladığı bilinmektedir. Buna karşın Bakanlık Eğitim Araştırma Hastanesi şartlarında resmi destek alacak hastalar için katkı payı yaklaşık 1000 TL civarında olacaktır. Sonuç olarak kurulan merkez eğitim ve araştırma fonksiyonlarının yanısıra, ekonomik yönden kısıtlı çiftlere de çocuk sahibi olabilme şansı sağlamış olacaktır.” diye konuştu.