Hayatı çekilmez hale getiren bel, boyun ağrıları başta olmak üzere kas iskelet sistemi kaynaklı her türlü kronik ağrılar, Sakarya Özel Adatıp Hastanesi’nin sunduğu Yüksek Yoğunluklu Lazer Tedavisi yöntemiyle son buluyor. Avrupa’da yüzde 93 başarı sağlandığı tespit edilen yöntem, Sakarya’da da kullanılmaya başlandı.

Özel Adatıp Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzman Doktor Zeynep Üçkardeş, “Dairesel hareketler şekilde ağrının cevresine lazer ışını tutuyoruz. Cilt üzerinden 5 santimetre kadar yukarıda olacak şekilde bir uygulama yapılır. Hasta 5 – 10 dakika kadar bir tedavi süresince burada kalacak ve haftada 2 ya da  3 kez tedavi alacak. Toplam 6 ile 10 seans kadar süren tedavi ile hastamızın ağrıları gidecektir” dedi.

Lazer tedavisinin avantajlarından bahseden  Özel Adatıp Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Zeynep Üçkardeş, “Lazer tedavisi sırasında hasta herhangi bir ağrı hissetmez. Bu en büyük avantajıdır. Hasta için oldukça konforludur. İlk uygulamadan itibaren ağrıyı keser herhangi bir yan etkisi yoktur. Derin dokulara ulaşma üzerine avantajlıdır. Çünkü saç kılı inceliğindeki lazer demeti uzak mesafelere kadar aynı enerji ve aynı yoğunlukta ulaşır. Uygulayıcı açısından da çok büyük konforludur. Fiberoptik kablo sayesinde lazer ışınlarıyla doğru noktaya, tek noktaya uygulama yapmak mümkündür” şeklinde konuştu.


Lazer tedavisinin hangi hastalıklarda kullanılacağını da belirten Doktor Üçkardeş, “Kas ağrılarında, yumuşak doku romatizmasında, omuz ağrılarında, bel ve boyun fıtıklarına bağlı ağrılarda, el bilek kalça ve diz ağrılarında, topuk dikeni gibi tüm ağrılar da kullanılabilir” dedi.

Hangi hastalarda lazer tedavisi kullanılmayacağı ve sakıncalı olan durumlar hakkında da kısaca bilgi veren Uzm. Dr. Zeynep Üçkardeş, “Lazer tedavisi uygulaması sırasında mutlaka gözlük kullanılmalıdır. Kıyafet üzerinden uygulama yapılmamalıdır. Kanser hastalarında uygulanmaz, gebelikte kullanımı uygun değildir. Romatizmal hastalıkların kod evrelerinde kullanılmamalıdır. Dövme üzerine uygulama yapmak doğru değildir” diye konuştu.