Sakarya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Tıp Merkezi Diyetisyen Polikliniği ile vatandaşlara hizmet sunmaya başlıyor. 15 Haziran Pazartesi günü hizmet vermeye başlayacak Diyetisyen Polikliniği’nde Uzman Diyetisyen Meryem Betül Kıngır deneyimlerini hastalarına en iyi şekilde aktaracak.

Sağlıklı beslenmek bağışıklığı güçlü tutar

Konu ile ilgili Sağlık Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını dolayısıyla alınan tedbirler neticesinde, sağlığımız için evde kaldığımız günlerde fiziksel aktiviteler azalma göstermiş ayrıca stres, beslenme alışkanlıklarının değişmesi, uyku düzeninin bozulması gibi etkilerin yaygınlaştığı gözlenmiştir. Bağışıklık sistemi açısından güçlü olabilmek için fiziksel olarak da güçlü olunması gerekmektedir. Bunun için de en çok kontrol edebileceğimiz faktör aldığımız besinlerdir. Aldığımız doğru besinler ile hem kilo kontrolü sağlayarak stres faktörünü azaltabilir hem de sağlıklı beslenerek bağışıklığımızı güçlü tutmaya önemli katkılar sağlayabiliriz” denildi.

15 Haziran’dan itibaren hizmet verecek

Açıklamanın devamında, “Pandemi sürecinin her aşamasında çeşitli çalışmalarla vatandaşının yanında olan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı olarak halk sağlığının korunması, toplum bilincinin oluşturulması ve hastalıkların oluşmadan önlenmesini sağlamak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalara bir yenisini ekledik. Tıp Merkezimizde 15 Haziran Pazartesi gününden itibaren Diyetisyen Polikliniği ile vatandaşlarımıza hizmet sunacağız. Uzman Diyetisyen Meryem Betül Kıngır’ın deneyimlerini en iyi şekilde hastalarına aktaracağı diyetisyen polikliniğimize tüm vatandaşlarımızı davet eder, sağlıklı günler dileriz” ifadelerine yer verildi.