Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesine (SEAH) Üroloji Servisine başvuran at nalı böbreğe sahip hastanın taşları kapalı yöntemle temizlendi. Sağ yan tarafında ağrı şikayeti ile polikliniğe başvuran hastanın detaylı ve dikkatli tetkikinin ardından her iki böbreğinde 3-4 cm taş olduğu ve böbreklerinin alttan birleşik olduğu tespit edildi. Doç. Dr. H. İbrahim Çimen ve Op. Dr. Yavuz Tarık’ın yaptığı ameliyat sonucu at nalı böbrek hastası sağlığına kavuştu.

Hastanın durumu ve yapılan operasyon hakkında bilgi veren Doç. Dr. Çimen, “Bu taşlara sırttan girilerek müdahale edilmesi gerekiyordu, fakat hastamızın ameliyat öncesi filmlerinde bağırsakların böbreğin önüne geldiği görüldü. Hastamıza aynı zamanda laparoskopik (kapalı yöntemle karnın içerisine girilmesi) olarak da müdahale edip bağırsakları böbreğe giriş yolundan çekerek sırttan böbreğe girmeyi planladık” dedi.

Ameliyata alınan hastaya aynı anda her iki işlemde uygulanarak hem bağırsaklara zarar gelmesi önlenerek, hem de anatomik olarak bozukluğu olan böbreğe girilerek hastanın taşlarının kırılıp çıkartıldığı kaydedildi. Yaklaşık 2 buçuk saat süren başarılı operasyonun ardından hasta servise alındı.

Ameliyat ile ilgili açıklamalarda bulunan Op. Dr. Yavuz ise, “Kapalı ameliyatların açık ameliyatlara göre en büyük avantajları hastanın normal yaşamına çok daha kısa sürede dönmesi ve ameliyat ağrılarının daha az olmasıdır. Takiplerinde herhangi bir sorunu olmayan hastamızı kısa süre içerisinde şifa ile taburcu ettik. Hastamızın sağlığına kavuşmasının ve ağrılarının dinmesinin bize yaşattığı mutluluğun yanında, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk defa uygulanan bu ameliyatın başında olmak ve bu ameliyatı gerçekleştirmenin gurunu yaşamaktayız. Sağladıkları imkanlar nedeniyle İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karabay ve SEAH Başhekimi Doç. Dr. Fikret Halis Demir’e, ayrıca tüm ameliyathane ve servis çalışanlarına da teşekkür ederiz” diye konuştu.