Uzun yıllar İstanbul Koşuyolu Kalp Hastanesi’nde görev yapan Prof. Dr. M. Kaan Kırali, başarılarını Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniği’nde sürdürüyor.

Son iki gün içinde 5 açık kalp ameliyatı yapan SEAH Kalp Damar Cerrahisi Klinik Şefi Prof. Dr. Kırali, bu hastalardan 2’sine koroner bypass, birine yüksek riskli koroner bypass, ritim problemi olan bir hastaya da yakma operasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi. Son açık kalp ameliyatında ise hastanın yaşlı olması sebebiyle özel bir doku kapağı ile aort kapağının değiştirildiğini kaydeden Kırali, “Bütün hastaların durumları iyi.  Hastalarımızı yoğun bakım servisinde izlemeye devam ediyoruz. 8 kişilik bir uzman hekim kadrosuna sahibiz. Ayrıca ameliyatların yapılması için de bu uzman ekibe yardımcı ve destek olan 20 kadar sağlık personelimiz mevcut” dedi.

KVC Kliniği alt yapı çalışmalarının yaklaşık 4 aylık bir süreçte tamamlanarak hizmete açıldığını belirten Prof. Dr. M. Kaan Kırali, “Bu cerrahi ekiple birlikte SEAH kardiyoloji ve anestezi bölümleri de oldukça tecrübeli bir kadroya sahip. Başhekim Doç. Dr. A. Fuat Erdem başkanlığında ki anestezi ekibi uzun yıllara dayanan kalp ameliyatları tecrübesiyle bu ekibe güç katmaktadır. Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Ramazan Akdemir’in de içinde yer aldığı ve başkan Hüseyin Gündüz’ün yönettiği kardiyoloji kliniği de hem imvaziv kardiyolojik girişim hem de ekokardiyolojik teşhislerle tüm bu bölge halkının sağlığını taramaktadır. İhtiyacı olan hastalar bu bölüme yönlendirilmektedir. Genel sekreter Ünal Küçükyılmaz’ın bizzat sahiplendiği bu proje ile Sakarya ilinin bu anlamda eksiği giderilmiştir” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. M. Kaan Kırali artık Sakarya ve çevre iller için Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yenilenen ekipmanları ve güçlü hekimleriyle kalp damar kliniğinin yeterli olacağını da sözlerine ekledi./Tuğrul GÜMÜŞEL