Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) Böbrek Nakli Merkezi uluslararası hedefini başarıyla gerçekleştirmeye başladı. Filistinli böbrek hastasına, kardeşi tarafından böbrek verilirken canlıdan canlıya böbrek nakli operasyonu başarılı bir şekilde tamamlandı. Operasyon öncesi nakil için hazırlık sürecini Doç. Dr. Hamad Dheir ve koordinatör Gülercan Şenel takip ederken; nakli gerçekleştiren cerrahi ekipte Prof. Dr. Fehmi Çelebi, Prof. Dr. Fatih Altıntoprak, Dr. Öğretim Üyesi Necattin Fırat ve Op Dr. Emrah Akın yer aldı. 

SAÜEAH Başhekimi Doç. Dr. Fikret Halis’in de ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunduğu hasta ve donörle ilgili bilgi veren Böbrek Nakli Merkezi Başkan Yardımcısı Dr. Necattin Fırat; “Böbrek alıcısı hasta ve onun donörü kardeşinin durumları gayet iyi. Başarılı bir şekilde gerçekleşen operasyon ile hastanın böbrek fonksiyonları 3 günde tamamen düzeldi. Hastayı tam şifa ile taburcu ettik” dedi.

Genel Cerrahi Ana Bilim Dal İdari Sorumlusu Prof. Dr. Fehmi Çelebi ve Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr.Savaş Sipahi ise; “Sakarya’mızda yüzlerce diyaliz ve diyaliz adayı hastaya yardım etmeye devam ediyoruz. Merkezimiz yeterli alt yapıya sahip. Sağlık Bakanlığı tarafından hastanemize verilen Sağlık Turizm Belgesi ile ilk böbrek naklininbaşarıyla gerçekleşmesinden dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.

Böbrek Nakli Merkez Başkanı Doç. Dr. Hamad Dheir ise “Daha önce Sağlık Bakanlığımızdan Sağlık Turizm Belgesi alınarak yabancı uyruklu hastalara da böbrek nakli operasyonlarına başlayacağımızı duyurmuştuk. Emeği geçen başta İl Sağlık Müdürümüz Sn. Doç. Dr. Aziz Öğütlü olmak üzere tüm hocalarım ve sağlık ekibimize tekrar teşekkür ederim. Ben bu ekibin bir neferi olduğum için çok mutluyum. Artık Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Böbrek Nakli Merkezi olarak, ulusal katkısı yanında uluslararası ligde biz de varız” ifadelerini kullandı.

Sağlık turizmi alanında Sakarya’nın önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve bunu da en iyi şekilde değerlendirmek için gerekli adımları attıklarını belirtenİl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü de, SAÜEÜH Böbrek Nakli Merkezi ve operasyonda emeği geçenleri tebrik ederek kaydedilen bu başarıya şahit olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.