SHMYO Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, Sakarya’da sağlık sektörünün en yetkili isimlerinden, Sakarya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam konuşmacı olarak yer aldı.

Sağlık hizmetlerinin koruyucu, tedavi edici ve rehabilite edici olduğunu söyleyen Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, “Tedavi edici hizmetler önemli ama koruyucu hizmetler biraz daha ön planda kalıyor. Bunu kendi hayatınızda da yaşıyorsunuzdur. Hepiniz anne babasından ‘evladım üşütme’, ‘evladım hasta olma’ diye bir uyarı almıştır. Bu koruyucu bir sağlık hizmetidir aslında. Biz koruyucu hizmeti tam olarak yapabilirsek birçok hastalığı da önlemiş oluruz. Bunun için koruyucu sağlık hizmetleri çok önem taşıyor ve aşılar bunun için yapılıyor. Günümüzde koruyucu sağlık hizmetlerinin daha çok önemli olduğu görülüyor” diye konuştu.

“İlk prensip güvenilir olmak”

Sağlık hizmetlerinin yüksek düzeyde mesleki bilgi ve beceri gerektirdiğini, teknoloji kullanıldığını ve sadece hekimlikten, hemşirelikten ibaret olmadığını dile getiren Sağlam, bu hizmetlerin, toplumların duyarlılık alanlarından biri olduğunu söyledi. Sağlam, sağlık hizmetleri konusundaki hedeflerini ise şu şekilde sıraladı: “Sağlık hizmetlerinde güvenilir olmak ilk prensiptir. Hastaya en çok zarar bizden gelebilir. Çünkü hasta bize karşı korumasızdır. Aynı zamanda vermiş olduğumuz hizmet etkili olmalıdır. Devamlı zamanla yarışıyoruz ve bizim için bir saniye bile çok değerlidir. Bu yüzden hizmetin zamanında ve verimli şekilde verilmesi de çok önemlidir.”

Sağlam konuşmasının devamında, “İnsanın en büyük ihtiyacı sevgidir. İnsan sevilmek ister. Bunu en iyi şekilde yapacağınızı bilmeniz gerekiyor. Sağlık sektöründe çalışacak ara eleman ihtiyacı gün geçtikçe artıyor. Bir sağlık çalışanı,  iyi bir insan olmalı ve iyi donanımlı olmalı” ifadelerini kullandı.

“Hedef, insan ihtiyacını gidermeye yönelik insan yetiştirmek”

SAÜ Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Selma Altındiş ise, “Bin 413 öğrenci kapasiteli okulumuzda ‘yaşlı bakımı, tıbbi laboratuvar teknikleri, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik, fizyoterapi, ilk ve acil yardım, optisyenlik ve çocuk gelişimi’ olmak üzere 7 bölüm bulunmaktadır. Hedefimiz sağlık hizmetlerinde insan ihtiyacını gidermeye yönelik insan yetiştirmektir” dedi. Altındiş, bu konuda bir dizi konferans düzenleneceğini ve bugünkü konferansın ilk olduğunu belirtti.

Konferansın sonunda Doç. Dr. Selma Altındiş, Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam’a teşekkür belgesi takdim etti.